ATP NEXTGEN: Meč karijere Miomira Kecmanovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.19. | 14:55

Mladi srpski teniser od 21 čas u Milanu protiv Italijana Sinera za finale prestižnog turnira, a pre njih De Minor - Tijafo

Da srpski tenis ima čemu da se nada i u narednoj deceniji pokazuje nam ovih dana Miomir Kecmanović. Naš najtalentovaniji igrač, kojem je tek 20 leta, večeras se u Milanu bori za prodor u finale prestižnog takmičenja za najbolje na svetu do 21 godine.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Sin čuvenog beogradskog hirurga laganim kasom osvaja svet belog sporta, ne žureći da se odmah dokaže, već strpljivo i sa mnogo rada gradi sa trenerom iz Hrvatske, Mirom Hrvtinom ono što će tek doći na naplatu. Tako je igrao u ove dve godine ATP karijere u koje je ušao kao najbolji junior sveta, radosno i zrelo prihvatajući svaki uspeh, ali i neuspeh.

"Bio mi je cilj da ostanem na ATP nivou koji je mnogo drugačiji od čelendžera. Presrećan sam onim što sam postigao, a naročito na grend slemovima koje sam dobro odigrao. Nekima igračima treba vremena da se naviknu na taj format i da pobede na grend slemu, a  ja sam bio presrećan kada sam ušao u glavni žreb Australijan opena i to iskustvo mi je značajno pomoglo u nastavku sezone.", objašnjava srpski reprezentativac kojeg večeras od 21 čas očekuje možda i najvažniji meč u profi karijeri.

Nakon što je juče zabeležio drugu pobedu u grupi, kao drugoplasirani se probio među četiri najbolja i ima veliku priliku da ode makar korak dalje. Miran karakter i espka upornost su ono što ga izdvaja od vršnjaka, a što će mu dobro doći protiv Janika Sinera. U pitanju je supertalentovani domaći as koji je ušao na turnir uz pomoć specijalne pozivnice ovog turnira koji se igra u hali na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1,4 miliona evra. Koliko je kvalitetan ovaj 18-godišnji Južnotirolac pokazao je tako što se prvi plasirao u polufinale, da bi potom juče izgubio kada već nije bilo ni važno. Biće ovo njihovo prvi odmeravanje, a mi dajemo prednost Beograđaninu koji će morati usput da se izbori i protiv italijanske publike.

Prva borba za finale igra se od 19 časova, a u njoj se odmeravaju prošlogodišnji finalista i prvi favorit turnira, Aleks de Minor i Frensis Tijafo. Australijanac je jedini prošao grupnu fazu bez poraza i ima prednost i protiv Amerikanca kojeg je savladao oba puta u poslednje dve godine. Tvrda podloga je Demonovo igralište i mi ne sumnjamo da će se u Milanu ponovo boriti za pehar.

***kvote su podložne pormenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara