ATP KUP, POLUFINALE Srbija - Rusija

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 16:05

Osveta za Dejvis kup ili novi beg u suzama

Novoustanovljeno takmičenje teniskih reprezentacija, ATP kup (tvrda podloga, nagradni fond 15 miliona dolara) došlo je praktično do samog kraja jer su pred nama polufinala.

Prvo, već od ponoći je bitka između Srbije i Rusije. Pre nešto manje od dva meseca u Madridu na završnom turniru Dejvis kupa Baćuške, u sastavu u kom je bio Andrej Rubljov umesto Danila Medvedeva, su slavile nakon serije neiskorištenih šansi uglavnom Viktora Troickog u odsudnim momentima borbe dublova. Taj poraz je baš zaboleo naš tim koji je u suzama napustio Madrid.

Izabrane vesti

I sada se ova prilika javlja kao lek na emotivnu ranu koja sigurno daje srpskom timu, koji sa klupe predvodi uvek staloženi Nenad Zimonjić, posebnu energiju. Treba ipak znati da su Rusi definitivno favoriti, ali taj epitet nikako nije dovoljan za plasman u finale Poterebno je ipak da se još mnogo toga poklopi.

Očekuje se da od  jednog sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu "zasviraju druge violine", to jest sa naša strane Dušan Lajović, a sa njihove Karen Hačanov. Biće im ovo treće odmeravanje (prethodna dva su bila na šljaci), a naš as začudo nema poraz od trenutno 17. reketa sveta. Jasno je da Duci ima psihološku prednost, a da je mentalno jak pokazao je i sinoć laganim trijumfom nad supertalentovanim Feliksom Ože-Alijasimom.

Nakon njih na teren izlaze Novak Đoković i Danil Medvedev. Dvometraš iz Moskve jedan je od najtežih rivala našem asu pobedivši ga u poslednja dva od ukupno pet odmeravanja. Ni jedan ni drugi nisu u vrhunskoj formi, ali deluje da je Nole ipak nešto bolji trenutno. Dosta toga će zavisiti od inspiracije koja se valjda zapravo i ne dovodi u pitanje kada se igra za nacionalni tim.

Na kraju, ne treba zaboraviti ni na publiku od koje se očekuje da ponovo ispuni Ken Rozvel arenu u Sidneju. Minule noći oni su bili tas na vagi u napetom meču Đokvića i Denisa Šapovalova kojeg su izveli iz takta što ga je i koštalo trijumfa kada mu je bio najbliži. Takođe, u Sidneju je pakleno vruće i vlažno, što će dodatno uticati na performanse učesnika.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara