ATP KUP, POLUFINALE Australija - Španija

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 16:31

Nadal je ljut, a Kenguri motivsani. Biće žestoko

Nakon što Srbija i Rusija večeras u međusobnom odmeravanju odrede prvog finalistu prvog finala navoinagurisanog takmičenja teniskih reprezentacija, ATP kupa (tvrda podloga, nagradni fond 15 miliona dolara) na terene Ken Rozvel arene u Sidneju izlaze Australija i Španija.

KVOTE ZA ATP KUP

Izabrane vesti

Nema sumnje, biće to sigurno veoma uzbudljivo odmeravanje između aktuelnih Dejvis kup šampiona i uvek jake i pred grlatim navijačima nadahnute domaće ekipe. Selektor Australije, legendarni Lejton Hjuit je postavio Nika Kirjosa na drugu tablu te će se on prvi odmeriti sa Robertom Bautistom Agutom. Dosta će ovde zavisiti od toga kako će lajavom Australijancu grčkog porekla krenuti servis, a i kako će se opasni Španac adaptirati. Do sada su samo jednom igrali, ali još pre četiri godine kada je bolji bio Kirjos koji je bez sumnje i sada favorit.

U drugo meču favorit je još jasniji, a to je Rafa Nadal. Baz zato što je danas izgubio nakon 16 godina nepobedivosti kada igra za nacionalni tim, as sa Majorke će sutra biti dodatno angažovan i naoštren. Takav šampion kakav je Nadal, takav sklop ličnosti rađa se jedom u 100 godina, a to će, verujemo dokazati i sutra pre podne protiv mlađanog i supretalentovanog Aleksa de Minora.

Publika će, nema sumnje biti uz domaću ekipu koja je pritom dodatno motivisana za igranje u državnom timu pošto se tamo poslednji meseci odvija prava nacionalna, a može se sada reći i globalna tragedija. Naravno, u pitanju su požari koji haraju u unutrašnjosti najmanjeg kontinenta koji nikako ne uspevaju da se smire. Em ne pada kiša, em su ljudi gurnili reke u cevi zarad interesa pojedinaca, isušili stara jezera te sada Đavo dolazi po svoje.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara