ATP KUP Izvuče se Furija

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.01.20. | 15:21

Španija uspela da savlada Belgiju tek nakon dramatične borbe parova i u polufinalu sutra prepodne igra protiv Australije

Dobijen je i poslednji učesnik polufinala novoustanovljenog takmičenja teniskih reprezentacija, ATP kupa (tvrda podloga, nagradni fond 15 miliona evra). Daleko teže nego što se mislilio među četiri najbolje probila se Španija, inače aktuelni šampion Dejvis kupa.

Furija se našla u velikom problemu pošto je njihova udarna pesnica, Rafael Nadala umesto da zaključi susret nakon što je njegov sunarodnik Roberto Bautista Agut lagano slavio nad Kimerom Kopejansom rezultatom 6:1 i 6:4 neočekivao poražen u dva seta od Davida Gofana (4:6, 6:7).

Izabrane vesti

Ljut na sebe, bik sa Majorke je odmorio tek nekoliko minuta i odmah uzeo učešće u odsudnoj bitki parova gde se udružio sa Pablom Karenjo Bustom. I bilo je kranje napeto jer su Zander Žile i Joran Fligen vodili skoro ceo meč. Odsudni brejk u korist Furije dogodio se pri samom kraju drugog seta, te je Belgija naglo psihički pala. Zahvaljujući tome Španci su relativno lako slavili u super taj-brejku za potpuni preokret, pobedu rezultatom 6:7 (7), 7:5 i 10:7 i plasman u polufinale gde ih sutra prepodne očekuje domaći tim Australije. I naravno, horda njihovih navijača koji će sigurno praviti paklenu atmosferu pod svodovima Ken Rozvel arene u Sidneju. 

Da podsetimo, u drugom polufinalu večeras od ponoći nastupaju Srbija i Rusija.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara