Žoze Murinjo teši Lukasa Mouru
Žoze Murinjo teši Lukasa Mouru

Murinjo: Niko nije kriv, pogledajte nam samo klupu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 23:58

“Pred svaku utakmicu imamo neku traumatičnu povredu i tako mesecima”, kaže Totenhemov trener

Neko će reći da ga je pregazilo vreme. Neko drugi da je imao hrabrosti da preuzme i Mančester junajted i Totenhem u veoma lošim trenucima. Sam Žoze Murinjo dobro zna da sad nema argumenata da bude previše agresivan u obraćanju medijima. Sad je trenutak da proguta knedlu. Izgovora nema, mada će iskusni Portugalac prokušati da progura jedan. Istina, ima i osnova…
Niko nije kriv. Pred svaku utakmicu imamo neku traumatičnu povredu i tako mesecima. Dva dana pre prve utakmice izgubili smo Sona, pred revanš smo ostali bez Bergvajna. Da ne pominjem one koje smo izgubili ranije. Dođeš do nokaut faze Lige šaampiona i pogledaš klubu. Džafet Tanganga prvi put treba da igra. Drugi meč Rajana Sesenjona. Ne mogu da krivim igrače jer su dali sve od sebe”, brani igrače Murinjo posle debakla u dvomeču sa Lajpcigom (0:4).
Nekad ti teški trenuci pomognu da se pripremiš za budućnost na bolji način”, nastavlja filozofski.

Biće naravno i onih koji će uprti prst krivice na upravu kluba. Dugo je i Murinjov prethodnik Maurisio Poketino tražio novac za remont ekipe, ali mu da Danijel Levi nije dao. I sad sve dolazi na naplatu. A navijači čekaju šta će Pevci uraditi u letnjem prelaznom roku kako bi popravili situaciju. Sudeći prema Murinjovim rečima, ne bi trebalo previše da se nadaju.
Vratiće nam se Hari Kejn, Soni, Bergvajn, to su ogromna pojačanja”, smireno je odgovorio Murinjo, ali da nije baš toliko smiren pokazalo se kada je odmah prebacio priču na odsutne.
Ben Dejvis nije mogao da igra danas, a pripremali smo ga. Znao sam da Davinson Sančez neće igrati. Nisu izgovori, ali niko ne bi poželeo ovakvu situaciju”.

Izabrane vesti

Uz sva opravdanja, ne zaboravlja Murinjo da pohvali rivala. Zaista je opasno delovao Lajpcig.
Fizički su impresivni. Njihova tri defanzivca su mnogo jaka, dobijaju duele, ne promašuju lopte… Sredina veoma intenzivna, napadači veoma brzi. Zaslužuju da prođu. Boli su bolji tim”, priznaje na kraju Posebni.

Biće pod velikim pritiskom narednih dana. Mada ako neko zna da se bori s tim onda je to baš Žoze.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara