Karen Hačanov
Karen Hačanov

ATP BEČ Teniske delicije na lepom plavom Dunavu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 13:41

Večeras se bore Dimitrov - Džumhur, pa Hačanov - Hurkač

Iako je Beč poznat po tome što u njemu živi veliki broj ljudi poreklom iz Srbije, ove godine na tamošnjem turniru nema niti jednog našeg asa! Tema o kojoj bi moglo sigirno naširoko da se priča, ali ne u ovoj bet analizzi.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Zato odmah prelazimo na temu, a to je ATP turnir u prestonici Austrije koji se igra na tvrdoj podlozi u hali za nagradni fond od 2.296.490 evra. Iako se u isto vreme igra konkurentsko takmičenje u Bazelu, gde je domaćin Rodžer Federer, a nastupaju čak četiri srpska asa - Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović i prelepi grad na Dunavu je privukao vrhunske asove na čelu sa prvim nosiocem Dominikom Timom.

Sa današnjeg "bečkog menija" izdvajamo dve večerašnje delicije, počev sa duelom između Grigora Dimitrova i Damira Džumhura. Jasno je da je Bugarin favorit, jer vodi sa 3-0 u međusobnim odmeravamnjima sa momkom iz Sarajeva, ali treba biti oprezan, ili pak rizikovati. Jer ne samo da je sva tri puta bilo napeto i da je Džumhur takođe mogao do pobede, već je i Dimitrov u veoma slaboj formi. Sarajlija se do glavnog žreba probio preko kvalifikacija, tako da se sigurno bolje privikao na tamošnje uslove, te bi ovde svašta moglo da bude. Najsigurnije je pokušati sa tim da će biti tri seta za prolaz kvote 2,41.

Jedan od tenisera koji su se u poslednje vreme probili neverovatnim nastupima u samn vrh, Karen Hačanov nema nimalo jednostavan zadatak na početku takmičenja u Austriji pošto ukršta rekete sa sve boljim Hubert Hurkačom. Rus i Poljak se prvi put sreću na terenu, a naravno Moskovljanin je favorit. Ipak, Poljak, trenutno 29. teniser na ATP listi je tvrd orah te ovde očekujemo paklenu bitku i verovatno odlazak gemopva u plus. Moguće i iznenađenje, to jest pobeda Hurkača.

Prošle godine titulu u Beču je osvojio Južnoafrikanac Kenet Anderson koji zbog operacije nije u stanju da je brani.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara