ATP BAZEL Lajović, Zverev, Cicipas, Fonjini...

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.19. | 10:50

Danas pregršt mečeva za uživanje i klađenje na "Federerovom turniru"

Turnir u rodnom gradu Rodžera Federera, Bazelu (tvrad podloga u hali, nagradni fond 2.082.655 evra) naastavlja se danas preostalim duelima prvog kola. A među prvima koji će izaći na teren, i to u 13 časova je srpski reprezentativac Dušan Lajović.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

A protivnik će mu biti vršnjak Radu Albot, odlični Moldavac sa kojim nikada nije ukrstio rekete. Momak iz Kišinjeva je trenutno 49, a Lajović 33. na svetu, te je jasno da su u pitanju teniseri sličnog kvaliteta, tako da favorit nije baš jasan. I jedan i drugi su u poslednje vreme u slaboj formi, a i jedan i drugi su specijalisti za šljaku. To može da nam obeća veliku borbu, ulazak gemova u plus, možda i treći set. Mi prednost ipak dajemo našem asu.

Sve oči u Bazelu danas će biti uperene u dva mlada superasa, Stefanosa Cicipasa i Aleksandera Zvereva, jer će obojica imati verovatno veoma težak posao. Nemac, naime igra protiv opasnog Tejlora Frica, kojeg jesete savladao oba puta, ali poslednji put se jedva izvukao na Vimbldonu prošle godine. Amerikanac je mlad i snažan i može da pobedi svakoga kada mu se ukaže prilika. Trenutno 31. reket sveta ima kvaliteta i snage da osvoji makar jedan set.

Ni Grku neće biti lako protiv Alberta Ramosa Vinjolasa, mada će verujemo Španac ipak pružiti slabiji otpor nego Fric Zverevu. Grk je u dobroj formi, što je pokazao u Šangaju pobedom nad Novakom Đokovićem, ali je i primetno da često ume da "padne", a uzrok tome su verovatno njegove godine, to jest neiskustvo. Vinjolas je deceniju iskusniji, ali teško će išta moći da uradi ako Atinjanin bude na svom nivou. Mada, može da se pojuri da će biti taj-brejka što MOZZART plaća odličnom kvotom 2,25.

Lepa kvota 1,90 može da se uzme na pobedu 12. igrača sveta, Fabija Foninija nad kvalifikantom Aleksejem Popirinom. Italijan je imao malih zdravstvenih problema, što se videlo i u njegovom nedavnom porazu od Janka Tipsarevića u Antverpenu prošle sedmice, ali on i dalje juri mesto na završnom mastersu u Londonu, tako da ima motiv. A to je kod njega u suštini najvažnije, jer kada je takav, teško je pobediv. Naročito za 88. na svetu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara