ATP BAZEL "Gradonačelnik" na radnom zadatku

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 12:45

Pored Federera večeras na terenu i Miomir Kecmanović

Jedna od najvećih, a ko ne i najveća svetska sportska zvezda, Rodžer Federer večeras u rodnom mu Bazelu kreće u odbranu trofeja, to jest poteru za jubilarnim desetim. U pitanju je ATP turnir kategorije 500 koji se igra u St. Jakobs hali na tvrdoj podlozi za nagradni fond od čak 2.082.655 evra.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Ali, krenimo redom.. Prvi meč večeri igra naš Miomir Kecmanović protiv Jana Lemarda Štrufa kojem ima priliku da se osveti za poraz koji je doživeo ovog leta. Nemac je trenutno 41. na svetu, a  naš as 54, te je sasvim jasno ko je favorit. Međutim, treba imati na umu da je Štruf u veoma slaboj formi pošto je pretrpeo pet poraza na poslednjih šest mečeva u glavnim žrebovima.

Ključ meča ovde će biti njegov servis, to jest da li će ga krenuti i da li će Kecmanović imati prilike da ga napadne. Momak iz Beograda takođe ne igra bogznakako u poslednje vreme, te ne možemo da očekujemo da pobedi.

U isto vreme, ali na centralni teren Jakobshale, za koju je najavljeno da će biti uskoro preimenovana po Rodžeru Federeru, istrčava upravo on. Švajcarac brani dva uzastopna trofeja i juri jubilarni deseti. Naravno, apsolutni je favorit protiv kvalifikanta Petera Gojovčika, a ovde ne treba očekivati više od dva seta.

I u narednom meču favorit je sasvim jasan, a to je jedan od najvećih talenata na turu Aleks de Minor koji bi takođe trebalo brzo da završi posao protiv Bolivijca Uga Dalijena koji je takođe prošao kroz kvalifikacije.

Verovatno najnapetije bi trebalo da bude na odmeravanju Benoa Pera i Henrija Laksonena. Po kvalitetu, uspesima i plasmanu Francuz je apsolutni favorit, ali Švajcarac finskog porekla, trenutno 105. reket sveta igra pred svojim navijačima, te bi mogao da napravi iznenađenje. Ako ništa, bar će namučiti protivnika koji često, činis e bez ikakvog jasnog razloga ume da odigra daleko ispod nivoa.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara