Dušan Lajović ©AFP
Dušan Lajović ©AFP

ATP Antverpen: Lajović traži pobednički ritam u Belgiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.10.20. | 12:52

Nakon razočaranja na Rolan Garosu i minule sedmice na Sardiniji drugi reket Srbije danas protiv Fransesa Tijafoa za pobedu nakon dva poraza

Jedan do dva ATP turnira koji se ove sedmice održavaju odigrava se u Anverpenu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 394.800 evra), a pošto smo već bacili pogled kako se može zaraditi na mečevima u Kelnu, gde između ostalih danas igra i Miomir Kecmanović, red je da potražimo kladilačke izazove u Belgiji.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Popularni Evropski open (European Open) počinje mečevima prvog kola glavnog žreba što otvara duel Felisijana Lopeza i Tomija Pola od 15 časova. Iskusni Španac je trenutno 62. na svetskoj lestvici, tri mesta ispod rivala i sigurno može da odigra bolje od njega. Međutim 23-godišnji Amerikanac je veoma talentovan i nema sumnje da je favorit u njihovom prvom odmeravanju, ali ako se igde isplati rizikovati danas na tenisu, to je ovde. Kvota 2,41 je sasvim dovoljna da probamo na pobedu 16 godina starijeg oponenta.

(1,50) POL - LOPEZ (2,41)

Drugi od današnja četiri meča u Antverpenu igra naš jedini predstavnik Dušan Lajović. Drugi reket Srbije rano je, već u drugom kolu, to jest u prvom meču, zaustavljen minule sedmice na Sardiniji. Presudio mu je tada Laslo Đere, docniji šampion, te naš reprezentativac sada juri prvi trijumf otkako je u drugoj rundi Rolan Garosa poklekao u pet setova protiv Kevina Andersona iako je bio na tragu velikog preokreta.

(1,40) TIJAFO - LAJOVIĆ (2,70)

Današnji protivnik mu je 22-godišnji Franses Tijafo. Amerikanac, nikada u potpunosti dokazan talenat, trenutno je 63. na svetu i mogao bi da napravi probleme našem asu. Lajović je pre tri godine slavio u njihovom jedinom dosadašnjem odmeravaju i između ostalog i zato mu ovde dajemo prednost. Ali preporučujemo gemove u plusu, a možda i treći set i/ili taj-brejk.

(1,12) UMBER – KOPEJANS (5,30)

Fiks u Antverpenu treba potražiti na trećem i poslednjem meču dana u okviru prvog kola glavnog žreba pošto se očekuje da supertalentovani Igo Umber bez većih problema savlada Kimera Kopejansa. Ovo je prvo odmeravanje 38. i 172. reketa sveta i ne treba očekivati da Belgijanac, dobitnik specijalne pozivnice organizatora, uspe da napravi iznenađenje.



tagovi

Dušan LajovićATP Antverpenbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara