©Reuters
©Reuters

Altmajer i Hanfman se ne propuštaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.05.20. | 13:13

Dva fiksa iz teniskog programa

Sport se stidljivo vraća u normalu. Dosta je primera, ali je možda i najbolji ovaj u tenisu, gde mnogobrojni igrači učestvuju na egzibicionim mečevima kako bi ostali u formi. Jedan od njih održava se u nemačkom Koblencu, a mi smo izdvojili dva interesantna susreta današnjeg programa.

Danijel Altmajer ukršta reket sa Janom Čojnskim (15.40), dok će Janik Hanfman da odmeri snage sa Dastinom Braunom (18.00).

Izabrane vesti

Čojnski je ove sedmice odigrao prilično dobro u Koblencu. Na šest utakmica ostvario je pet pobeda. Juče je Jan, koji je 327. igrač sveta zatvorio dan maksimalnim učinkom. Prvo je u dva seta pobedio Johanesa Hertea (4-3, 4-2), a onda je slavio protiv Janika Hanfmana (4-1, 4-2).

Altmajer ima meč manje od svog rivala, ali isto pet pobeda do sada. Ove nedelje u Koblencu Danijel, inače 217. reket planete, ostvario je pet slavlja na šest duela. Juče je bio bolji od Tima Puca (4-3, 4-2) u dva seta, a potom je u tri seta našao rešenje za Dastina Brauna (4-1, 0-4, 4-2).

U ličnim susretima Altmajer vodi rezultatom 2-1 i favorit je u današnjem sučeljavanju, mada bi Čojnski mogao da mu pravi probleme...

U poslednjem okršaju dana Janik Hanfman će pokušati da odbrani epitet favorita protiv Dastina Brauna. Njegov učinak u dosadašnjih šest mečeva je gotovo savršen. Samo jednom je poražen i to juče od Čojnskog. Janik je započeo jučerašnji dan pobedom nad Žan-Markom Vernerom (1-4, 4-0, 4-0), ali je potom u dva seta izgubio od Britanca, u meču u kojem je uspeo da dobije samo tri gema (1-4, 2-4).

Braun je ove nedelje održao sedam borbi, a u pet je pobedio. Isto tako, Dastin je juče doživeo prvi poraz ove nedelje, pošto je u tri seta izgubio je od Altmajera (1-4, 4-0, 2-4). Takođe juče, Braun je u dva seta savladao predstavnika Sirije Hazem Naua (4-3, 4-0).

U međusobnim susretima Hanfman vodi sa 4-1, a dva puta su se sastali na aktuelnom turniru u Koblencu, ali u ranijim fazama. U obe borbe pobedio je Hanfman, i to u dva seta.


Foto: ©Reuters


tagovi

Dastin Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara