""
""

Almagro uzalud mučio Novaka, šampion krenuo u pohod na novu titulu u Rimu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.05.15. | 18:16

Sledeća prepreka na tom putu biće mu pobednik duela između Brazilca Tomaza Belučija koji je do glavnog žreba došao preko kvalifikacija i Španca Roberta Bautiste Ahut

Malo na “gurku“, mnogo više na kvalitet šampion Rima Novak Đoković pobedom je počeo put ka odbrani titule u italijanskoj prestonici. Srpski teniser bio je slobodan u prvom kolu, a u drugoj rundi pobedio je Španca Nikolasa Almagra sa 6:1, 6:7 (5:7), 6:3.

Izabrane vesti

Đoković je postavljen za prvog nosioca na turniru u Rimu, a ovo mu je bila četvrta pobeda u duelima sa Almagrom. Španac i dalje nema trijumf protiv najboljeg tenisera sveta.

Ruku na srce, Almagro je danas pošteno namučio Đokovića u drugom setu, u kojem je sve do taj-brejka diktirao tempo i činilo se da srpskom teniseru nedostaje malo svežine.

Kada je bilo najvažnije, u taj-brejku drugog seta, prvi reket sveta je poveo sa 5:2, ali je onda potpuno pao. Almagro je sve broj grešaka na minimum i na radost jednog dela publike zaslužno došao do izjednačenja.

Tek kada se Almagro dobrano izmorio u trećem setu, Đoković je, ruku na srce uz dozu sreće, konačno napravio brejk za 5:3, zatim priveo meč kraju sa verom u osvajanje novog šampionskog odličja.

Sledeća prepreka na tom putu biće mu pobednik duela između Brazilca Tomaza Belučija koji je do glavnog žreba došao preko kvalifikacija i Španca Roberta Bautiste Ahuta.

Masters u Rimu igra se za ukupan nagradni fond od 3,8 miliona evra

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićNikolas Almagroatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara