Alkarasove muke protiv kvalifikanta bez posledica, forma ne ide uzlaznom putanjom

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 17:18

Neplanirani problemi jednog od glavnih pretendenata na Kup musketara, umalo da 177. igrač sveta unese pravu dramu na Filip Šatrije

Ulivao je Karlos Alkaras strah u kosti pred prošlogodišnji Rolan Garos, činilo se da je najveći favorit za osvajanje drugog grend slema u sezoni, a onda je u polufinalu protiv Novaka Đokovića poklekao psihički i fizički i posle jedne od najčudnijih povreda u teniskom svetu doživeo krah i otvorio put Srbinu ka postajanju najtrofejnijeg u istoriji grend slemova. Došao je 21-godišnji Španac ponovo u Bolonjsku šumu, ali ovog puta ne ulivajući pređašnjim rezultatima toliki strah među rivale. Gubio je prethodnih meseci Alkaras od Nikolasa Đarija, Tijaga Monteira, Grigora Dimitrova i Andreja Rubljova, zadržao se samo na osvojenom Indijan Velsu i ostao od početka sezone zasenjen prevashodno Janikom Sinerom.

Posle sigurnog starta i pobede nad Džej Džej Volfom, Alkaras je u drugom kolu Rolan Garosa savladao Holanđanina Jespera De Jonga 3:1 (6:3, 6:4, 2:6, 6:2), ali je igrom i mučenjem protiv igrača koji je igrao tek drugi grend slem turnir u karijeri zabrinuo svoje navijače. Raspucao se 177. na ATP listi protiv najmlađeg svetskog broja jedan u istoriji od sredine drugog seta, stigao da mu otkine jedan i dva puta imao po prednost brejka u četvrtom setu. Dodao je momak iz Mursije gas na ulasku u četvrti sat igre i izbegao velike komplikacije. Rival Alkarasa u šesnaestini finala biće pobednik meča između Sebastijana Korde i Sun Vu Kvona.

Izabrane vesti

Kao da je veći deo meča apsolutni favorit proveo eksperimentišući s udarcima, čak 47 neiznuđenih grešaka napravio je Alkaras, u jednom momentu imao troduplo više od rivala, a kada je De Jong smanjio na 2:1 u setovima i stekao brejk prednosti u četvrtom, kao da je shvatio dvostruki grend slem šampion da nikako nije poželjno da u ovako ranoj fazi turnira igra peti set i na Šatrijeu provede više od četiri sata.

Evidentno je da Alkarasova forma ne ide uzlaznom putanjom, ali i to da u njegovoj igri ima još mnogo rezerve. Ide Špancu na ruku i činjenica da će u predstojećoj rundi na megdan najverovatnije Sebastijanu Kordi, momku kom je igranje na šljaci sve samo ne omiljeno. U osmini finala bi mogao na Bena Šeltona ili Feliksa Ože Alijasima, a u četvrtfinalu prema projekcijama na Andreja Rubljova ili Stefanosa Cicipasa.


tagovi

Karlos AlkarasRolan Garos 2024Rolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara