Alkaras (©Reuters)
Alkaras (©Reuters)

Alkaras već uspešniji od Mareja, Vavrinke, Kuertena...

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 18:23

Španac sa 21 godinom došao do četvrtog grend slema

Godinama se pravila priča kako u svetu tenisa postoji „velika četvorka“. Na silu se Endi Marej gurao uz bok Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, iako je po osvojenim trofejima bio daleko, daleko iza njih.

A, već danas ga je Karlos Alkaras nadmašio! Mladi Španac je trijumfom na Vimbldonu došao do četvrtog grend slem pehara u karijeri i to sa 21 godinom. Iza sebe je ostavio Endija Mareja i Stena Vavrinku, koji su osvojili po tri „slema“, kao i Gustava Kuertena, Artura Eša...

Izabrane vesti

U isto vreme, Alkaras se po broju osvojenih „mejdžora“ izjednačio sa Džimom Kurijerom, Giljermom Vilasom, Manuelom Santanom...

Još jedan zanimljiv podatak koji govori koliki potencijal leži u mladiću iz Mursije: on je sa 21 godinom došao do četvrtog grend slema, dok je Rafael Nadal to uspeo sa 22, Rodžer Federer sa 23, a Novak Đoković tek sa 24 godine! Ipak, to nije smetalo srpskom asu da kasnije prestigne konkurenciju i da danas bude rekorder po broju osvojenih velikih trofeja.

Najveći „neprijatelj“ Karlosu Alkarasu u godinama koje dolaze biće, ako je suditi po dosadašnjem delu karijere – povrede. I on kao i Nadal ne štedi telo dok je na terenu, svaku lopticu udara svom snagom, a to je već počelo da mu se odražava na telo, pa je i prošle i ove godine nekoliko velikih turnira propustio zbog povreda. Ukoliko bude uspeo da se i tu sačuva, čeka ga impresivna budućnost u „belom sportu“.


tagovi

Karlos AlkarasNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara