©Reuters
©Reuters

Alkaras rutinirao Cicipasa, sledi novo poglavlje budućeg teniskog klasika

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 01:25

Španac zakazao polufinale protiv Sinera

Novak Đoković trenutno vodi bitku sa samim sobom i zavisno od toga koliko bude mogao da prkosi vremenu trajaće i njegova era, međutim predstavnici nove generacije u niskom startu čekaju da preuzmu primat i izađu iz senke najboljeg svih vremena.

U moru tenisera novog talasa izdvojili su se Janik Siner i Karlos Alkaras koji su već najavili da će u godinama koje slede preuzeti glavne uloge i boriti se za epitet najboljeg u post novakovoj eri. Rivalstvo između Španca i Italijana već ima devet poglavlja, a na Rolan Garosu će dobiti i deseto s obzirom na to da je Alkaras savladavši Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (3), 6:4, zakazao borbu za finale protiv tenisera koji će narednu nedelju dočekati kao prvi reket sveta.

Izabrane vesti

Po brejk na otvaranju i zatvaranju prvog seta bili su dovoljni da Alkaras protiv Cicipasa za 32 minuta stigne do seta. Na krilima stečene prednosti Španac je sjajno otvorio naredni set i vezao tri gema, međutim Cicipas je imao spreman odgovor, te je nadoknadivši zaostatak izborio taj-brejk u kojem nije mogao da potpuno neutrališe minus.

Dva seta prednosti predstavljala su preeliku zalihu, te je Alkaras rutinski stavio tačku na susret pretočivši novi brejk u treći osvojeni set i pobedu ostvarenu za dva sata i 18 minuta.

Novi susret sa Sinerom za Španca će biti prilika da stigne do šeste pobede protiv velikog rivala, dok će Italijan pokušati da peti put trijumfuje u međusobnim susretima.

Obojici tenisera polufinale je do sada najviši domet na Rolan Garosu, te će se boriti za prvo finale prestižnog gren slema. Sa druge strane, za drugo mesto u finalu će se boriti Kasper Rud i bolji iz duela Zvereva i De Minora.


tagovi

Rolan GarosatpKarlos AlkarasStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara