Alkaras (©Reuters)
Alkaras (©Reuters)

Alkaras ne pušta trofej Vimbldona, Medvedev stigao samo do seta

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 17:36

Španac prvi finalista – 3:1

Trofej Vimbldona je i dalje u rukama Karlosa Alkarasa. Prošlogodišnji pobednik londonskog grend slema će ga u nedelju braniti, pošto se pobedom nad Danilom Medvedovim plasirao u novo finale – 3:1.

U reprizi polufinala od pre godinu dana pobednik je isti, jedino što je Rus ovog puta uspeo da osvoji set, dok je 2023. isprašen sa „nulom“. Štaviše, Medvedev je dobio prvi set, a onda je Alkaras dodao gas, „naštelovao“ ruku i protutnjao do trijumfa – 6:7, 6:3, 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Da li ćemo gledati iste aktere u finalu kao pre godinu dana zavisiće od ishoda drugog polufinalnog duela u kojem se sastaju Novak Đoković i Lorenco Muzeti.

Loš servis je koštao Alkarasa prvog seta, iako je uspeo oba puta da uzvrati brejkom Medvedevu. Odluka je pala u taj-brejku, a tamo je Rus bio daleko bolji (7:1). Mirisalo je da bi Medvedev mogao da učini ovaj meč daleko neizvesnijim od prošlogodišnjeg, koji je završen u tri seta, ali posle toga usledila je potpuna dominacija momka iz Mursije.

U drugom setu nije Alkaras dozvolio Medvedevu ni da mu zapreti u bilo kojem gemu, dok mu brejk za 3:1 bio dovoljan da kasnije izjednači u setovima.

Ista priča viđena je i u trećem setu. Rus nije imao nijednu brejk šansu, a Španac mu je oduzeo servis za 2:1, a imao je priliku da još jednom to učini kasnije. Nije uspeo, ali nije ni morao, čvrsto je držao u rukama svoje servis gemove i to ga je dovelo do preokreta na semaforu i vođstva od 2:1.

Medvedev je u tek u četvrtom setu uspeo da napravi brejk, ali je zato Alkaras napravio – dva. Prosto, sve je bilo na reketu mladog asa, aktuelnog šampiona Vimbldona, koji je pokazao da prošlogodišnja titula nije pala s neba, nego da je zaista virtouz igre na travi. Da li dovoljan za drugu uzastopnu krunu, pokazaće se u nedelju...


tagovi

Karlos AlkarasDanil MedvedevVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara