Karlos Alkaras i Gael Monfis (AFP)
Karlos Alkaras i Gael Monfis (AFP)

Alkaras: Najgori meč u karijeri! Ova podloga... Ovo je drugi sport

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 01:28

Karlitos razočaran nakon eliminacije u Sinsinatiju, alibi traži u prebrzoj podlozi Centralnog terena

Krenule su suze Karlosu Alkarasu kada se, nakon poraza od Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara, našao pred kamerama da prozbori koju. Dvanaest dana kasnije u drugom kolu Sinsinatija šokirao ga je Gael Monfis. Nakon eliminacije, očekivano, potpuno drugačija manifestacija emocija nego pre nepune dve nedelje. Razočaranje, prožeto priličnim nezadovoljstvom zbog uslova koji su vladali na Centralnom terenu.

„Dosta neprijatno za mene. Mislim da je ovo bio najgori meč koji sam odigrao u karijeri", rekao je Alkaras pred novinarima nakon ranog ispadanja koje je sa sobom povuklo gubitak 590 bodova budući da je branio finale.

Izabrane vesti

„Iskreno, nisam mogao da igram. Trenirao sam veoma dobro pred start turnira, prethodnih dana sam se osećao prilično dobro, udarao sam lopticu čisto, kretao se odlično. Iskreno, igrajući na Centralnom terenu u odnosu na ostale terene. Loptice su išle mnogo brže na Centralnom, odskakale su mnogo, mnogo više na ostalim terenima“, rekao je Alkaras pa nastavio: „Došao sam ovde uveren da ću se osećati dobro, da ću prikazati dobar tenis, jer sam naučio kako da igram na ovoj podlozi. Znam kako da igram na ovoj podlozi, ali ispostavilo se da je u pitanju potpuno drugačija podloga, potpuno drugačiji sport… Nemoguće je izvući nijednu dobru stvar iz ovog meča.“

Bodrio je sebe Alkaras devet dana pred početak US Opena, poslednjeg grend slema sezone. Na neki način i poslao poruku konkurenciji da ide po treći pehar sa najvećih turnira u 2024. godini.

„Moj način razmišljanja ostaje isti, spreman sam da osvojim svaki turnir na kojem se budem pojavio“.

Na kraju, u moru alibija za poraz, mogao je ipak da da na značaju 16 godina starijem veteranu koji ga je pošteno okrenuo i eliminisao.


tagovi

Karlos AlkarasATP SinsinatiSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara