Karlos Alkaras (AFP)
Karlos Alkaras (AFP)

Alkaras na tri koraka od odbrane teniskog trona i titule u Majamiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 23:41

Mladi Španac izbacio Tomija Pola i plasirao se u četvrtfinale

Dominaciju i autoritativnost prosipa Karlos Alkaras po američkom betonu u poslednje dve nedelje. Pokorio je Arizonu i podigao pehar u Indijan Velsu, a u istom ritmu nastavio je i na istočnoj obali Sjedinjenih Država. Posle Fakunda Banjisa i Dušana Lajovića Španac je u dva seta srušio i Tomija Pola obezbedivši tako plasman u četvrtfinale mastersa u Majamiju - 2:0 (6:4, 6:4).

Naredna prepreka 19-godišnjem čudu od deteta iz Mursije naredna prepreka biće Tejlor Fric, a još ukupno tri su mu ostale do odbrane prvog mesta ATP liste i čuvanja epitete šampiona teniskog turnira na Floridi, koji je prošle arhivirao kao prvi osvojeni masters u teniskoj karijeri.

Izabrane vesti

Prošle godine maratonski meč odigrali su Pol i Alkaras u Montrealu, bitka je trajala 204 minuta, a večerašnja je okončana za praktično duplo manje vremena, ali identičnim ishodom. Španac bio agresivan kao i uvek, odilično je servirao i dozvolio protivniku samo jednu brejk šansu, koju je pride odbranio.

U petom gemu prvog seta, odigrali su rivali jedan od najatraktivnijih poena turnira. Pripao je Karlosu kao i gem na protivnički servis i to bez izgubljenog poena. Taj brejk bio mu je dovoljan za osvajanje prvog seta, mada je imao šansu i ranije da ga reši jer je u maratonskom sedmom gemu pretio brejk loptama.

I na startu drugog dela igre, prvi teniser sveta pokazao je jasnu nameru da što pre stigne do brejka. Pol se odbranio u prvom gemu, ali u trećem je Alkaras upisao novi brejk. Od tada pa nadalje, serveri su uglavnom bili sigurni, Pol je zatim uspeo da spase meč loptu na svoj servis, ali ga je Alkaras dokusurio u narednom gemu.

Istovremeno, igrali su Karen Hačanov i Stefanos Cicipas, a ruski teniser je eliminisao trećeg sa ATP liste. Hačanov čeka boljeg iz duela Serundolo - Sonego i ima lepu šansu da u slučaju pobede preskoči Rafaela Nadala, Kamerona Norija i Huberta Hurkača, te zauzme 11. mesto ATP liste. Trenutno je 16. na svetu, a u slučaju eventualnog osvajanja turnira, skočio bi Hačanov na sjajnu šestu poziciju što bi mu bio rekord karijere. Ali o tom, potom.




tagovi

Karlos AlkarasTomi Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara