Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Alkaras na dva koraka od odbrane trona: Put do tamo opet vodi preko Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 19:56

Španac izgubio prvi set, pa onda počistio Tomija Pola u četvrtfinalu Vimbldona

Jedan set trzavice, pa potpuna dominacija svakim aspektom meča. Na taj način, poput furije, je Karlos Alkaras obezbedio plasman u drugo uzastopno polufinale Vimbldona na kojem brani tron. Dostojan protivnik samo u prvom setu bio je Amerikanac Tomi Pol koji je pao posle nešto više od tri sata igre - 5:7, 6:4, 6:2, 6:2.

Na taj način je Španac obezbedio megdan sa Danilom Medvedevim koji je nešto ranije u pet setova izbacio prvog nosioca Janika Sinera. Biće to ujedno repriza prošlogodišnjeg polufinala koje je u tri seta pripao Alkarasu.

Izabrane vesti

Drugi polufinalni par ćemo dobiti sutra kada svoje mečeve odigraju Novak Đoković protiv Aleksa de Minora i Lorenco Museti protiv Tejlora Frica.

Nastojao je Pol da opravda činjenicu da je po prvi put u karijeri uspeo da uđe među osam najboljih. I počeo je stvarno odlično. Uzeo je prvi brejk u petom gemu, nije klonuo ni kad je Alkaras uzvratio već je uspeo da pre ulaska u taj brejk završi posao.

To je upalilo alarm kod trećeg tenisera sveta. Shvatio je da neće moći sa pola gasa da se prošeta do naredne runde. Već je hodao na ivici žileta u duelu sa Tijafoom, tako da je sada po svaku cenu želeo da izbegne igranje pet setova.

U toj nameri je i uspeo pošto je u nastavku meča izgledao kao branilac titule. Siguran, agresivan, silovit. Jednom rečju dominantan. Druga dva seta su trajala nešto malo više od početnog, a ni poslednji nije bio nikako drugačiji.

Crtao je Alkaras po terenu i došao na dva koraka od odbrane trona.


tagovi

atp VimbldonKarlos AlkarasTomi Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara