Cedevita u poslednjem sekundu ostala u igri za plej-of, Budućnost verovatno druga

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.03.20. | 21:06

U poslednjem kolu odlučuju direktni okršaji kandidata za plej-of i klubova koji se bore za opstanak

Ludnica ABA lige večeras je dostigla vrhunac! Cedevita je savladala Budućnost poenima Kodija Milera Mekintajera u poslednjem sekundu za pobedu 81:79.

Šta konkretno ovo znači za konačan rasplet ABA lige? Pa, Budućnost će verovatno biti druga, Partizan bi pobedom nad Megom došao do overe prvog mesta, Crvena zvezda će verovatno biti treća, a Cedevita će se boriti za ulazak u plej-of. Sačuvala je ovom pobedom šansu za tako nešto. Konačan epilog ćemo dobiti u poslednjem kolu kada Mornar gostuje Megi, a Cedevita Krki. Čeka nas izuzetno uzbudljivo poslednje kolo.

Izabrane vesti

A epilog jednog od derbija kola u kom je Cedevita dočekala Budućnost dobili smo u poslednjem minutu utakmice. Posle vrlo tesne i neizvesne borbe na kraju je kao pobednik izašla Cedevitom košem u poslednjem sekundu.

Sve se rešavalo u penal-završnici, kada je Nikola Ivanović napravio nesportsku grešku na 31 sekund pre kraja. Ipak, Blažič je izgubio loptu i bilo je jasno da će se rešavati u poslednjem napadu. Miler Mekintajer je prodorom rešio meč i pogodio iz polaganja i rešio duel.

Kako je tekao razvoj situacije u praznim Stožicama?

Prvo poluvreme bilo je potpuno izjednačeno, što je i rezultat od 38:38 govorio. Nije to bila neka spektakularna igra, igralo se poziciono sa obe strane pred praznim tribinama Stožica, a Miler Mekintajer je trojkom u poslednjoj sekundi doneo izjednačenje svojoj ekipi pred odlazak na odmor.

I jedni i drugi su se mučili u prvom delu utakmice u šutu za tri poena, Cedevita je imala samo 2/9, a Budućnost 2/7, tako da smo najčešće gledali poene iz reketa. Nije baš da su Stožice uvek dobro popunjene, ali sigurno je i atmosfera prazne dvorane zbog virusa korona uticala na razvoj događaja, bilo je potrebno malo vremena igračima da se naviknu.

Podatak za rubriku "verovali ili ne" bio je taj da su posle 20 minuta obe ekipe zajedno imale samo JEDAN ofanzivni skok, i to ga je napravio Mirko Mulalić. Budućnost nije imala nijedan. Cirbes je brzo ušao u problem sa faulovima i tako napravio problem sebi i ekipi.

Budućnost se u trećoj deonici istakla kao ekipa koja vodi ritam igre, dobro je funkcionisala odbrana ekipe Petra Mijovića, Cedevita je malo stala pa su gosti napravili razliku od pet poena. Teško se bilo koji tim odvajao, prilično je bilo očigledno da su u pitanju dva tima sličnog kvaliteta.

Sa trojkom Nikolića Budućnost je na minut do ulaska u poslednju deonicu otišla na osam poena razlike i delovalo je da je to bio jedan od bitnijih koraka Plavih ka trijumfu. Artis je uzvraćao, ali Ivanović je podigao na startu poslednje deonice na sedam poena prednosti za goste iz Podgorice. Cedevita je uprkos tome uspela da se vrati i nije moglo drugačije da se završi nego uzbudljivom završnicom.

Sve je na kraju rešio Miler Mekintajer pogotkom o tablu. Čini se da se sa ovom pobedom Cedevite dodatno zakomplikovalo. 

ABA LIGA: Cedevita Olimpija - Budućnost 81:79 (18:18, 20:20, 17:21, 26:20)

Dvorana: Stožice
Sudije: Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić, Josip Radojković

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 9, Krampelj, Hopkins 8, Artis 12, Vujačić, Murić 2, Mulalić, Miler Mekintajer 17, Blažič 13, Stipanović 10, Bratož, Cirbes 10

BUDUĆNOST: Kobs 17, Ivanović 19, Bemfort 5, Martin 6, Ilić, Tili, Nikolić 4, Kilpatrik 7, Popović, Mejers 8, Nikolić 11, Žugić 2

ABA LIGA - 21. KOLO

Petak
Igokea - Cibona 84:97
/Lešić 15 - Novačić 16/

Subota

Mornar Bar - Krka 82:73
/Voler 17 - Ramljak 18/

Nedelja
Zadar - Primorska 99:79
/Gilbert 23 - Lazić 17/

Ponedeljak

FMP Železnik - Crvena zvezda 79:87
/Đoković 14 - Štimac 17/

Cedevita Olimpija - Budućnost 81:79
/Miler Mekintajer 17 - Ivanović 19/

21.00: (1,10) Partizan (23,0) Mega Bemaks (7,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

FOTO: ABA liga


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara