Nuno Mendes (Foto: Reuters)
Nuno Mendes (Foto: Reuters)

Težak udarac za Portugalce, Nuno Mendes završio Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 02:15

Levi bek Pari Sen Žermena zbog povrede neće moći da pomogne reprezentaciji u nastavku borbe u Kataru

Dobili su Portugalci prve dve utakmice na Mundijalu u Kataru i obezbedili plasman u osminu finala trijumfima nad Ganom (3:2) i Urugvajem (2:0). Ipak, pretrpeli su u pomenuta dva susreta i nekoliko ozbiljnih udaraca. Najozbiljniji - povreda Nuna Mendesa. Kako Fabricio Romano prenosi, levi bek Pari Sen Žermena je završio učešće na Svetskom prvenstvu.

Mendes se povredio krajem prvog poluvremena susreta sa Nebeskoplavima i u suzama napustio teren. U pitanju je povreda butnog mišića, slična onoj koju je doživeo nastupajući za PSŽ pred planetarnu smotru i koja ga je odvojila tri sedmice od terena.

Izabrane vesti

Ovaj 20-godišnji fudbaler nije trenirao sa timom, a po svemu sudeći više neće biti konkurenciji za tim. Njegovo oporavak bi mogao da potraje i do dva meseca.

Kako se navodi, Portugalac će ostati sa državnim timom do kraja učešća na Svetskom prvenstvu, a u Kataru će mu se pridružiti i članovi lekarskog osoblja Pari Sen Žermena, kako bi počeli proces oporavka, s obzirom da se prognozira da se na teren neće vraćati do januara naredne godine.

Poslednji trening, kao i utakmicu sa Urugvajcima, zbog povreda su propustili i Otavio i Danilo Pereira. Vezista Porta je osetio bol u mišiću, dok je Medesov saigrač iz PSŽ-a povredio rebra tokom premijernog susreta sa Ganom.

Manjih problema imao je i Kristijano Ronaldo, pa takođe nije radio sa Fernandom Santosom i saigračima tokom treninga održanog u sredu. Ipak, očekuje se da jedini fudbaler u istoriji koji se upisao u listu strelaca na pet Svetskih prvenstava, bude u konkurenciji za meč protiv Južne Koreje, za razliku od pomenutog trija. Portugaliji je potreban bod kako bi obezbedila i prvo mesto u Grupi H.


tagovi

Nuno Mendešreprezentacija PortugalaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara