Holanđani prodali staru foru: Slobodan udarac kao pre dve godine, Veghorst strelac oba puta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 19:04

Još jednom o triku kojim su Lale izjednačile protiv Argentine

Bilo je potrebno i malo sreće, Holanđani su ipak pokazali i hrabrost u odlučujućim trenucima. Kome je u tom trenutku palo na pamet ne znamo, ali je bilo jasno da se radi o uigranoj akciji sa treninga. Ishod je bio pozitivan, jer su Lale izjednačile posle dva gola zaostatka protiv Argentine.

Zamalo junak evropske selekcije, Vaut Veghorst, koji je sa dva gola doneo izjednačenje, bio je akter i gotovo identične situacije pre dve godine u dresu Volfzburga. Tad je meč Bundeslige doneo duel domaćeg tima u zelenim dresovima i Arminije iz Bilefelda. Igrao se 19. minut kada je gorostasni napadač Holandije zatresao mrežu posle uigrane akcije.

Izabrane vesti

Kroz priloženo možemo videti šablon po kojem se izvodi ovakav slobodan udarac. Potrebno je postaviti mini živi zid odmah do protivnikovog, sa tri igrača u liniji. U sredini se nalazi centarfor koji je meta (u ovom slučaju Veghorst), dok druga dva igrača prilikom upućivanja lopte beže u stranu i odvlače pažnju odbrane. Oni ulaze u putanju i sprečavaju kretanje fudbalera koji po prijemu lopte mogu napasti njihovog centarfora.

Centarfor prima loptu leđima okrenut golu i šutira. Protivnik ne očekuje ovakav potez, jedino ako u svojim redovima ima vrhunske analitičare koji će na ovo skrenuti pažnju. Kod slobodnog udarca bliže golu uvek očekujete šut ili centaršut, ne i dodavanje po zemlji.

Argentinci su za razliku od Bilefelda bolje postavili odbranu, te je Veghorst odmah po prijemu lopte na sebi imao igrača, što nije bilo dovoljno da se sačuva mreža. Ovaj potez će sigurno ostati upisan u analima Mundijala, a Veghorstu i Holanđanima tek uteha za novo ispadanje od Argentine na penale.

Jeste ovde odbrana Argentine nasamarena, ali ko u desetom minutu nadoknade očekivao ovakav lucidan potez protivnika koji juri rezultat. Nesumnjivo je da su gledaoci, pa i fudbalski stručnjaci očekivali direktan udarac. Može se samo skinuti kapa stručnom štabu Holandije na ideji i taktici kod prekida. Savremeni fudbal podrazumeva detaljnu analizu igre protvnika, a posebna pažnja se posvećuje prekidima. Upravo zbog ovakvih stvari.



tagovi

reprezentacija HolandijeVout VeghorstVolfzburgKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara