Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Za Britance je Tadić bio najbolji igrač Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 02:43

Čitaoci i Skaj Sportsa i Bi Bi Sija najveće ocenu dali kapitenu Orlova koji je neočekivano počeo kao rezerva

Engleska slabije od očekivanog, Srbija bolja, ali... Gordi Albion je opravdao ulogu favorita, pobedio Orlove sa 1:0 na startu Evropskog prvenstva. Nije bilo teško odrediti igrača utakmice u Gelzenkirhenu. Lovorike pripadaju asu Reala Džudu Belingemu koji je postigao jedini pogodak na meču u 13. minutu posle prodora Bukaje Saka po desnoj strani.

Na Skaj Sportsu sjajni vezista je od novinara ovog medija dobio ocenu 9, kao i as Arsenala Deklan Rajs. Kod čitaoca zvezda šampiona Evrope je dobila prosečnu ocenu 8,3. Odlično su prošli i Deklan Rajs, Mark Guehi, dok je na meti kritika krilo prvaka Engleske Mančester Sitija Fil Foden koji je dobio ispod 5 – 4,8.

Izabrane vesti

Kod Srbije je najbolje kotiran kapiten naše selekcije Dušan Tadić koga je Dragan Stojković Piksi ostavio na klupi, ali je u nastavku ulaskom našeg najiskusnijeg igrača promenjen DNK na terenu. As Fenerbaheča je dobio ocenu 6,3. Iznad ocene 6,00 dobili su samo još Sergej Milinković Savić i Dušan Vlahović. Nemanja Gudelj je najsabije ocenjen sa 5,4, Strahinja Pavlović je 5,6, a Luka Jović 5,7.

Na javnom servisu Velike Britanije, čitaoci Bi Bi Sija su očekivano Belingema proglasili za igrača utakmica sa 8,22, a sledi Bukajo Saka (7,20), Džordan Pikford (6,99), Deklan Rajs (6,98). Kod Orlova opet je Tadić bio najbolji, sa ocenom 6,34. Sledi golman Predrag Rajković koji je odbranio udarac Hariju Kejnu, uz pomoć prečke, u 77. minutu, što je verovatno odbrana dosadašnjeg toka Evropskog prvenetva u Nemačkoj.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Četvrtak, 15.00: (4,80) Slovenija (3,60) Srbija (1,85)

Dušan Vlahović je dobio proseču ocenu 6,00, Nikola Milenković (5,92), Sergej Milinović Savić (5,87)... I po čitaocima Bi Bi Sija najslabiji akter meča bio je vezista Nemanja Gudelj (5,58), koga je selektor Stojković zamenio na poluvremenu, kada je šansu dobio Ivan Ilić. Nešto bolji je Filip Kostić (5,49) i Veljko Birmančević (5,59)...

OVDE pročitajte kako je novinar Mozzart Sporta Aleksandar Joksić sa lica mesta u Gelzenkirhenu video učinak izabranika Dragana Stojkovića Piksija.



tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija SrbijeDušan TadićDušan Vlahovićreprezentacija EngleskeNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara