Karvahal i Hoselu (©AFP)
Karvahal i Hoselu (©AFP)

Urnebesni Karvahal: Moj pašenog Hoselu klao piliće! Morata nas kažnjava dok ne osvojimo Euro

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.07.24. | 10:29

Bek madridskog Reala nas propisno nasmejao

Svojevremeno je i Real razmišljao da mu uruči zahvalnicu. Ali je ubrzo shvatio da se prevario. I Dani Karvahal je u poslednjoj deceniji izrastao u jednog od najboljih desnih bekova na svetu. Uz sve to, nije zaboravio da se šali, pa nas je propisno nasmejao izjavama uoči finala Evropskog prvenstva sa Engleskom.

Najmanje je u stvari pričao o tome. Ali zato jeste otkrio neke zanimljive detalje iz tabora španske reprezentacije pred odlučujući meč. Detalje koji nagoveštavaju da je Špancima prijala promena na selektorskoj klupi. Deluje da su kod Luisa de la Fuentea mnogo opušteniji nego kod Luisa Enrikea. Pa je tako novi De la Fuente otkrio i da je Karvahal umeo i da zaspi u autobusu pred odlazak na utakmicu.

Izabrane vesti

Nisam samo ja, i Lamin je zaspao dok smo išli na utakmicu sa Nemačkoj. Krenuli smo ranije da bismo izbegli saobraćajnu gužvu i neki od nas su zaspali. Ali videli ste šta smo uradili”, smeje se Karvahal dok govorio za radio Cope.

Jer smeh kao da se vratio u tabor reprezentacije Španije kad je otišao strogi Enrike.

Izašli smo iz perioda u kome smo kod Luisa Enrikea imali stroža pravila. Trudimo se da neka održimo, ali desi se da neko zakasni, pogreši… Onda nam Alvaro Morata kaže da možemo da radimo šta god hoćemo samo da osvojimo Evropsko prvenstvo”.

(2,60) Španija (2,90) Engleska (3,45)

Morata? Još jedna novina koju je uveo De la Fuente.

Kod Enrikea nismo smeli da imamo telefone tokom obroka, sve smo morali da počistimo po stolovima, šetali smo isključivo uniformisani… Sada se kontrolišemo da ne odemo u drugu krajnost. Morata je kapiten i on odrezuje kazne svima koji prekrše pravila. De la Fuente nam dozvoljava da se sami organizujemo i već smo dogovorili: sve kazne će nam biti oproštene ako pobedimo u nedelju”.

Karvahal i Morata (©Reuters)Karvahal i Morata (©Reuters)

Kad već pomenusmo kapitena Moratu, on je možda pod najvećim pritiskom. I tako je već duže vreme, ne samo tokom Eura. Navijači ga kritikuju već godinama, a i on sam je rekao da ga više poštuju u bilo kojoj drugoj zemlji nego u Španiji.

Pokušavamo da mu objasnimo: ‘Hej, to nije važno, pusti to…’ Ali svaki igrač se sa tim nosi na svoj način. Pričao sam sa mojim pašenogom Hoseluom (Hoselu i Karvahal su se oženili sestrama), on je iz Galicije i kaže mi: ‘Ja sam, brate, klao piliće sa majkom… Za ovo me baš briga’. I zaista ga baš briga”, priča dalje Karvahal u emisiji Partidazo.

Priča i o eksploziji 16-godišnjeg Lamina Jamala.

Mislim da on nije još svestan šta radi ovde. Koncetrisan je na utakmice i radi to kao da se igra sa drugarima. To je najbolje kod njega, to samopouzdanje. Moramo da ga pazimo, da ga negujemo, ne samo u reprezentaciji, nego i u Barseloni. Nije lako u njegovim godinama raditi sve ovo. Ali imali smo mnogo primera igrača koji su se ugasili pre 20. godine. Moramo da budemo strpljivi sa njim. Jer on bi mogao da obeleži jednu eru”.

Nije naravno samo Jamal zaslužan za sjajne partije Crvene furije. Karvahal otkriva da već neko vreme pokušava da vrbuje Rodrija iz Mančester Sitija.

Svaki dan mu pričam. Idi iz tog Mančestera, tamo nema sunca, doći u Madrid, potreban si nam, a odavde si… Uvek mi vrda: ‘Imamo ugovor, ovde nema klauzula’… Vrda mi. Ali to bi bilo pojačanje. Savršeno bi nam legao”, smeje se Karvahal.


tagovi

Dani KarvahalRodriHoseluAlvaro MorataFudbalska reprezentacija ŠpanijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara