Ćirković protiv Totenhema (©Starsport)
Ćirković protiv Totenhema (©Starsport)

Srbin koji je zaustavio Harija Kejna – dvaput

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 08:33

Lazaru Ćirkoviću dueli sa tadašnjim napadačem Totenhema obeležili karijeru

Pitanje svih pitanje pred utakmicu u nedelju (21.00): da li mogu Milenković – Veljković (ili Spajić, Stojić, Babić) – Pavlović da sačuvaju Harija Kejna?

Golgeter engleske reprezentacije je po mnogima najbolji napadač sveta poslednjih godina, tresao je mreže u Premijer ligi, nastavio u istom stilu i u Bundesligi i bez dileme je najveća opasnost po gol Orlova.

Izabrane vesti

Ali, ima jedan Srbin kojem je uspelo da stavi i Kejna u džep. I to – dva puta. Lazaru Ćirkoviću, tadašnjem štoperu Partizana, engleski as nije dao gol u dva meča Lige Evrope protiv Totenhema u jesen 2014 godine. Crno-beli su u Humskoj odoleli Pevcima (0:0), dok je u Londonu bilo minimalnih 1:0 za domaći sastav.

Te dve utakmice obeležile su karijeru visokom Nišliji za sva vremena.

“Kad god sednem s nekim društvom ili se u porodici povede priča, uvek dođemo do te dve utakmice protiv Kejna i Totenhema. Definitivno su mi obeležile karijeru”, smeje se Lazar Ćirković.

I dodaje:

“Voleo bih da u nedelju mogu ponovo da igram protiv njega. Iako je mnogo napredovao u odnosu na one dve utakmice”.

Naravno, realno i Ćirković sagledava stvari i kaže da Hari Kejn iz 2014. godine i ova današnja verzija nisu isti igrači.

“Bili smo obojica tada mladi igrači, ja tek došao u Partizan, on se probijao u prvom timu Totenhema. Da budemo realni, nije to isti Kejn kakav je danas. Ostvario je fantastičnu karijeru. Mada, mogle su i tada da se vide neke stvari kod njega”.

Otkriva Ćirković i šta ga je fasciniralo tada kod mladog napadača Pevaca.

“Najviše mi se dopao način kako je komunicirao sa saigračima, kako se kretao. Tačno se videlo, iako je bio mlad, da je rođeni lider, da će biti taj koji će gurati Totenhem narednih godina”.

A, Lazar je istrčao na teren protiv Totenhema da – debituje.

“Ja sam u Partizan došao malo pre toga, tako da nisam stigao ni da se nešto posebno spremam za tu utakmicu. Marko Nikolić me je samo pitao da li mogu, rekao sam – naravno. Nije bilo neke posebne pripreme za Kejna, nekih zadataka. Uostalom, kada igrate protiv Totenhema, takvih igrača, takvog tima, uvek imate poseban motiv. I na kraju je dobro ispalo, kod nas nismo izgubili”.

Kejn u Humskoj (©Starsport)Kejn u Humskoj (©Starsport)

Kejn utakmicu u Londonu nije ni odigrao do kraja.. Pa, nije stigao ni da Ćirković razmeni koju reč sa njim. Totenhem jeste pobedio 1:0, a gol odluke postigao je Stambuli.

“Sa Kejnom nisam razgovarao posle utakmice, ali jesam sa štoperom Vertongenom, razmenili smo dresove, pohvalio nas je da smo odigrali dobar meč”.

Napravio je Kejn sjajnu karijeru, postao jedan od najboljih na svetu, zaradio milione, ali Ćirković ima nešto što Englez nema – trofeje. Dve duple krune sa Partizanom.

“Hahaha, eto bar u nečemu da sam bolji od njega. Otišao je čovek u Bajern da osvoji trofeje i eto šta mu se desi, naleti na Ćabija Alonsa. Ma dobro, samo je pitanje vremena kada će i Kejn neki pehar da osvoji, zaslužio je”.

Mogu li u nedelju veče srpski štoperi da urade isto što i onomad Ćirković?

“Verujem da mogu. Sve su to vrhunski igrači, nastupaju u velikim evropskim klubovima, poznaju se sa engleskim fudbalerima, sretali su se na međunarodnoj sceni. Jesu Ostrvljani favoriti, ali siguran sam da imamo čemu da se nadamo. Svi ćemo navijati za Orlove, uz njih smo”.

Čudni putevi fudbalski su Lazara Ćirkovića odveli u Indiju. Tamo je proveo poslednju sezonu, možda će i sledeću.

“Prijatno sam se iznenadio, bilo je bolje nego što sam očekivao. Dosta se ulaže, dobri su stadioni, dovode trenere strance, na tribinama je po 25-30.000 ljudi. U Indiji jako vole fudbal, sve prate, sve ih zanima. Bilo mi je dobro ovih sedam-osam meseci, tako da sam produžio ugovor, ali videćemo da li ću se vraćati, jer ima poziva iz Evrope. Povratak u Srbiju? Bilo je ranije nekih priča, pratim našu ligu naravno, dosta je napredovala, postala izjednačenija, klubovi rastu, tako da ništa ne odbacujem. Tek je krenuo prelazni rok, otvoren sam za sve opcije”, poručuje Lazar Ćirković.

Srbin koji je uštopovao Harija Kejna – dvaput.


tagovi

Lazar ĆirkovićFK PartizanHari Kejnfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija EngleskeEURO 2024

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara