Srbi u brendiranom autobusu stigli u Augzburg: Zaslužujete polufinale, samo vam je potrebna palica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 21:11

Na dočeku i jedan Rus koji obožava Andriju Živkovića

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Augsburga)

Daleko je od euforije, ali se makar oseća da se početak Prvenstva Evrope približio. Reprezentacije polako pristužu u Nemačku, a među njima je, posle skoro četvrt veka, i naša.

Izabrane vesti

Od utorka veče i zvanično. Orlovi su doleteli najpre u Minhen, odatle produžili do 70 kilometara udaljenog Augzburga, mesta koje će im biti baza ovog leta. Da se u prvom susretu sa Bavarskom osećaju maltene kao u otadžbini postarali su se naši ljudi. Njih nekoliko desetina sjatilo se ispred hotela Maksimilijans kako bi pozdravilo igrače i selektora Dragana Stojkovića Piksija. Kao prethodnica došli su prvi čovek FSS Dragan Džajić, njegovi saradnici Jovan Šurbatović, Stevan Stojanović i Nenad Bjeković, ali je njihov ulazak u hotelsku zgradu protekao maltene neprimetno u iščekivanju glavnih aktera. Graja i vriska su nastali kad se brendirani autobus reprezentacije, na kome je velikom slovima pisalo Srbija, parkirao ispred ulaza, jer su mališani, u pratnji roditelja, dozivali Mitrovića, Vlahovića, Sergeja, Tadića… Da se zna ko su glavne zvezde ovog tima.

Tako prijatan doček jeste izmamio osmehe na licima reprezentativaca, usledio je i poneki pozdrav i za Srbe iz Augzburga i okoline.

Među njima je bilo ljudi poreklom sa juga Srbije, ali i iseljenika iz Republike Srpske.

A pažnju je privukao i jedan - Rus. Zanimljivo, ogrnut u šal PAOK-a.

“Obožavam taj klub i Andriju Živkovića. Nadam se da ću ga videti, možda porazgovarati. Nažalost, ulaznice za mečeve nemam, ali ću svakako bodriti Srbiju", priča nam Rus Danil.

Još boljeg raspoloženja na dočeku je bio Miroslav Krstić, poreklom iz sela Maćije, opština Ražanj. Inače, u Augzburgu je vlasnik kafića i kaže da će se tu gledati EURO, sa akcentom da Srbija dogura dalje nego što narod u matici može da pretpostavi.

“Svi naši fudbaleri znaju da igraju, samo ne znam šta nam se dešava. Zaslužujemo da prođemo u drugi, pa i treći krug, čak i polufinale da igramo. Mi to zaslužujemo, ovakvi igrači… Samo im je potrebna palica, disciplina. Zna to i Piksi”, optimistična je poruka Krstića, sa dočeka naših reprezentativaca u Augzburgu.



tagovi

EURO 2024Dragan Stojković PiksiDušan VlahovićSergej Milinković SavićDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara