(©Reuters)
(©Reuters)

Španija nudi novi ugovor De la Fuenteu i tri puta veću platu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 16:27

Trenutno ima 600.000 evra godišnje

Kada se Španija nađe u finalu velikog takmičenja, to ne može nikada da bude neka senzacija, ali malo ko je očekivao da će se ovaj sastav Crvene furije naći na 90 minuta od evropske titule.

Tim koji nema neku izrazitu zvezdu, ali koji igra kao “singerica”. Sve to zaslugom selektora Luisa de la Fuentea, koji isto tako je daleko od nekog trenerskog evropskog sazvežđa. Ili bar nije bio u njemu do ovog šampionata.

Izabrane vesti

To govori i njegova plata: kako je objavio AS, selektor Španije ima ugovor po kojem zarađuje 600.000 evra godišnje! Mnogo manje od mnogih njegovih kolega koje su davno završili misiju u Nemačkoj.

De la Fuente je premašio sve očekivanja u zemlji i AS danas piše da je Fudbalski savez Španije rešio da po svaku cenu, kako god se završi finale protiv Engleske, produži saradnju sa selektorom. Biće mu ponuđen novi četvorogodišnji ugovor, do sledećeg Evropskog prvenstva, a ukoliko ga prihvati, zarada će mu biti tri puta veća – 1.800.000 evra po godini. Na zasedanju FS Španije taj predlog je jednoglasno usvojen.

Ponuda će biti dostavljena De la Fuenteu pre finala, čisto da bi imao jasnu sliku koliku ima podršku u Savezu, pa bilo da podigne pehar ili ne.

Naravno, odluka je u rukama španskog selektora, jer moguće je da se i njemu vizura promenila, a sasvim je očekivano da na sto mu stignu i druge, možda i primamljivije ponude.

De la Fuente je od 2013. godine bio selektor mlađih kategorija reprezentacije Španije, a 2022. je dočekao da postane strateg seniorskog tima.


tagovi

Luis de la FuenteFudbalska reprezentacija ŠpanijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara