Geret Sautgejt (©AFP)
Geret Sautgejt (©AFP)

Sautgejt nije tražio pomoć od Sava Miloševića: Nisam hteo da ga dovedem u neprijatnu situaciju

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 20:39

"Dragan (Stojković, prim. aut) ima različite opcije, znamo da mogu da igraju u drugačijim sistemima, a napadači koje imaju mogu da izazovu mnogo problema bilo kojem timu. Imaju ustaljen način igre", kazao je selektor Engleske pred sutrašnju utakmicu sa Srbijom

Prvi favorit sprema se da povuče prvi potez. Davale su se Englezima najveće šanse za osvajanje Evropskog prvenstva u Nemačkoj uoči početka turnira, a da bi se na tron i popeli moraće na premijeri da preskoče - Srbiju.

I mada se očekuje da se prošetaju kroz Grupu C, selektor Geret Sautgejt i kapiten Hari Kejn uveravaju da će posao koji ih čeka sutra u Gelzenkirhenu biti sve samo ne rutinski. Njih dvojica su na konferenciji za medije govorili o očekivanjima na turniru, ali i o predstojećem rivalu, Srbiji, upozorivši prvenstveno na njenu navalu.

Izabrane vesti

"Vrlo težak izazov. Imaju dobre individualce, fantastičan timski duh. Opasni su napred. Znamo da je pred nama teška premijera i moramo da odigramo najbolje što umemo da bismo pobedili", izjavio je Sautgejt na konferenciji.

Čini se da selektor Engleske nije siguran u kojom formaciji bi Srbija sutra mogla da izađe na teren.

"Dragan (Stojković, prim. aut) ima različite opcije, znamo da mogu da igraju u drugačijim sistemima, a napadači koje imaju mogu da izazovu mnogo problema bilo kojem timu. Imaju ustaljen način igre. Moramo da budemo u stanju da se nosimo sa njihovim prednostima i pokušamo da iskoristimo slabosti, jer svaki tim na turniru ih ima. Ne bi me iznenadilo da napadnu. Dobro se kreću po terenu, imaju dobru tranziciju, strpljivi su. Ne očekujem da će sedeti i braniti se, njihov trener ne igra takav stil."

Na pitanje da li je tražio savet od Sava Miloševića, svog nekadašnjeg saigrača, Sautgejt je odgovorio:

"Nisam razgovarao sa Savom, dobri smo prijatelji, ali nisam hteo da ga dovedem u neprijatnu situaciju."

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

O statusu prvog favorita za osvajanje turnira...

"Videli ste kako je Nemačka igrala sinoć, Španija danas. Ima mnogo dobrih timova na turniru. Moramo da budemo izuzetno dobri kako bismo prošli kroz grupu i imali priliku da odemo još dalje. Naš fokus je da prođemo grupnu fazu. Kada pokušavate da postignete velike stvari, morate da razbijete plan na delove. Prvi prioritet je da prođemo kroz grupu i onda odatle nastavimo dalje."

Sautgejtu bi Evropsko prvenstvo u Nemačkoj mogao da bude poslednja prilika da Engleskoj donese trofej budući da mu u decembru ističe ugovor.

"Ne želim da stavljam pritisak na druge trenere, ali za svakog od njih ovo bi mogao da bude poslednji turnir. U takvom svetu živimo. Ja sam verovatno opušteniji od drugih jer sam već bio na tri velika turnira, znam kako to ide... Imam sreće što imam odlične igrače sjajnog duha i sjajan stručni štab sa kojim radim."

Uprkos brojnim kadrovskim problemima o kojima su britanski mediji pisali prethodnih dana, selektor Gordog Albiona uverava da su svi spremni za sutrašnji meč.

"Svi su spremni. Treba da donesemo odluku da li ćemo Šoa moći da uvedemo u igru sa klupe oli ne, ali svi su trenirali danas i svi su na raspolaganju."

Kapiten Hari Kejn takođe je upozorio na napad srpske reprezentacije, istakavši kako bi on mogao da stvori najviše problema odbranu Engleske.

"Srbija ima mnogo kvaliteta. Sjajne igrače u napadu za koje se zna da su golgeteri svojih klubova. Predstavljaju veliku pretnju. Očekujemo agresivan tim bez lopte koji se odlično brani. Očekujemo tešku utakmicu i ukoliko je ne budemo odigrali dobro verujem da ćemo imati teško veče. Fokusiraćemo se na sebe kao i uvek."

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Potom se osvrnuo na Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića protiv kojih je imao priliku da igra u Premijer ligi.

"Mitrović je golgeter, što je dokazao tokom karijere i u klubovima i u reprezentaciji. Tadić je briljantan igrač, tehnički vrlo nadaren", naglasio je Kejn.


tagovi

reprezentacija EngleskeGaret SautgejtHari KejnEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara