Reprezentativci Ukrajine (©Reuters)
Reprezentativci Ukrajine (©Reuters)

Sankcije - Utakmica Evropskog prvenstva koja u Rusiji neće moći da se gleda

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 09:37

Prvi susret E grupe između Rumunije i Ukrajine (ponedeljak, 15.00) neće se naći na ruskim televizijama

Vojni sukobi na teritoriji Ukrajine traju duže od dve godine, što se odavno odrazilo i na fudbal. UEFA je kaznila Rusiju tako da oni ne mogu da učestvuju na njenim takmičenjima, pa je zato ne gledamo na Evropskom prvenstvu. Sada su i Rusi uveli svoje sankcije Ukrajini, odlučili su da ne prenose njihove utakmice na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj.

Za to je „kriv“ Meč TV, koji je jedini distributer prenosa na teritoriji Rusije. Odlučili su da ignorišu Ukrajince sve do eventualne same završnice turnira, odnosno prenosiće ih tek ako stignu do polufinala.

Izabrane vesti

To znači da Rusi neće moći da gledaju utakmicu Rumunije i Ukrajine, koja će ovog ponedeljka od 15 časova da se odigra u Minhenu. Reč je o prvom susretu E grupe, u kojoj su još Belgija i Slovačka.

Iz ugla Rumuna, ovo je ključni meč za osvajanje drugog mesta. Ukrajinci su favoriti, imaju više renomiranih fudbalera, ali rezultati Rumunije u kvalifikacijama apsolutno ulivaju optimizam izabranicima Edvarda Jordaneskua.


15.00: (4,40) Rumunija (3,50) Ukrajina (1,95)


Naime, oni su jedna od svega šest ekipa koje su završile kvalifikacije bez ijednog poraza. Pored Rumuna, to su uspeli još samo Portugalci, Francuzi, Englezi, Belgijanci i Mađari. Rumunija je u konkurenciji Švajcarske, Izraela, Belorusije, tzv. Kosova i Andore imala šest pobeda i četiri remija, bila je ubedljivo prva.

Legendarni napadač, a kasnije i selektor mlade selekcije naših istočnih komšija Adrijan Mutu poručio je Jordaneskuovim izabranicima da nemaju razloga nikoga da se plaše i da ne potcenjuju sebe večeras.

Iskreno, mislim da imamo sjajne šanse da se nađemo u osmini finala. Na papiru je Belgija superiornija od nas. Kada pričamo o imenima, Ukrajina možda ima zvučniji tim od našeg, ali im to ne daje razlog da misle da su superiorni. Ni Ukrajinci, ni Slovaci. Drugo mesto bi trebalo da bude naše“, kazao je Mutu.

Što se tiče Ukrajinaca, ratna dešavanja na njihovoj teritoriji su im najveća motivacija da odigraju dobro u Nemačkoj. To je ponovio i njihov selektor Sergej Rebrov.

Nije potrebno da motivišem reprezentativce Ukrajine. Dok traje rat u našoj zemlji, momci su veoma svesni kakvu odgovornost imaju prema nacionalnom dresu. To je sjajna motivacija. Ponekad pričamo o tome, ali vidim i na njihovim licima, po njihovom tavu na treninzima i utakmicama, da su veoma motivisani. I to se odnosi na svakog od igrača u našem kampu“, rekao je Rebrov.

Rumunija i Ukrajina su se do sada sastali pet puta, sve na prijateljskim utakmicama. Prva dva susreta, 2002. i 2003. godine, pripala su našim komšijama, naredna tri Ukrajincima. Poslednji njihov duel smo gledali u maju 2016. godine u Torinu, bilo je tada 4:3.


------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------


EURO 2024

Grupa E

1. KOLO

Ponedeljak, 17. jun

15.00: (4,40) Rumunija (3,50) Ukrajina (1,95)

18.00 (1,50) Belgija (4,40) Slovačka (7,50)

2. KOLO

Petak, 21. jun

15.00: (3,80) Slovačka (3,35) Ukrajina (2,05)

Subota, 22. jun

21.00: (1,50) Belgija (4,20) Rumunija (6,75)

3. KOLO

Sreda, 26. jun

18.00: (4,40) Ukrajina (3,50) Belgija (1,85)

18.00: (2,70) Slovačka ((3,05) Rumunija (2,80)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

EURO 2024reprezentacija Ukrajinereprezentacija RumunijeEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara