Romelu Lukaku, mister promašaj na EP (©Reuters)
Romelu Lukaku, mister promašaj na EP (©Reuters)

Rumuni su hit, Belgijanci za spas i dramu u Grupi E pred poslednjih 90 minuta

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 12:09

Evropsko prvenstvu u Nemačkoj: Romelu Lukaku i drugovi protiv naših istočnih komšija u Kelnu žele da poprave utisak s premijere protiv Slovačke (21.00). Ako favorit pobedi, sve četiri selekcije imaće po tri boda

Ko bi rekao da će posle tri utakmice u Grupi E na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj Belgija da bude poslednja. Đavoli jesu u padu. Posle Mundijala u Rusiji i trećeg mesta usledila je silazna putanja, ali malo ko je očekivao da će Slovačka da dobije tim Domenika Tedeska na premijeri sa 1:0.

Rival Belgiji večeras (21.00) u Kelnu je Rumunija. U slučaju pobeda favorita sve četiri selekcije bi imale po tri boda, pa bi bila drama pred poslednjih 90 minuta.

Izabrane vesti

Naše istočne komšije posle godina posrtanja konačno su se vratile na veliko takmičenje. Pregazili su Ukrajince u prvom kolu sa 3:0, pa bi uz remi izvesno bili na pragunokaut faze. Pucali su Rumuni dalekometnom artiljerijom na premijeri, evrogolovima sa 20+ metara Stančiua i Marina, uz gol Draguša za overu tri boda, pregazili favorizovanu četu Sergeja Rebrova.

21.00: (1,53) Belgija (4,35) Rumunija (7,20)

Iskusni napadač Romelu Lukaku se po običaju ispromašivao protiv Slovaka i postao meta podsmeha na društvenim mrežama. Moraće fudbaler Rome da namesti nišanske sprave ako želi da ostavi Đavole u igri za nokaut rundu. Krilo Mančester Sitija Žeremi Doku je takođe bilo slabo, ni prva zvezda Kevin de Brujne nije više onaj stari, pa je jasno da je ovo poslednji ples generacije koja polako silazi s velike scene.

RUMUNIJA POBEDNIK GRUPE - KVOTA U MOZZARTU JE 2,60.

Prethodnih godina Belgija je ostala bez Azara, Vermelena, Alderverelda… koji su van fudbala ili više nisu deo nacionalnog tima. Šansu bi mogao bi da dobije napadač RB Lajpciga Lois Openda. On je igrao u finišu kada je zamenio Dokua, a videćemo da li će Tedesko nešto da promeni u odnosu na meč protiv Slovaka kada smo gledali jalove Belgijance.

Belgija je na EP došla posle godinu i po bez poraza, još od meča grupne faze Mundijala u Kataru protiv Maroka (0:2). Četa Domenika Tedeska je kvalitetnija. Naše komšije su u Srbiji omiljena selekcija posle naravno izabranika Dragana Piksija Stojkovića.

ROMELU LUKAKU DAJE GOL RUMUNIJI - KVOTA U MOZZARTU JE 2,00.

Tedesko nije mogao na premijeri da računa na isknasog vezistu Aksela Vitsela koji ima povredu. Igrač Atleitko Madrida neizvestan je i za današnji meč.

Iskusni šotper Jan Vertongen nije dobio šansu na premijeri. Igrač Anderlehta veruje u bolje izdanje protiv naših istočnih komšija.

I dalje smo gospodari svoje sudbine, imamo stvari u svojim rukama. Po mom mišljenju, mi smo i dalje najbolji tim u grupi. Nije bio početak kakav smo zamišljali ili kojem smo se nadali, ali moramo da pokušamo da ostanemo pozitivni i da ne budemo preterano dramatični”, poruka je iskisnog defanzivca.

BELGIJA POBEDNIK GRUPE E - KVOTA U MOZZARTU JE 3,20.

Edvard Jordanesku, selektor Rumunije, svestan je da je euforija, da su ambicije porasle posle demoliranja Ukrajine na premijeri. Poslao je borbenu poruku igračima i naciji.

Rumunijo, ne zaboravite, već imamo bodove iz prvog meča, ali jašemo na ovom talasu. Svi ste vi dobri igrači, vi ste igrači koji mogu da razbiju kalup, vi možete. Hajde da ih dobijemo ponovo, moramo da damo sve od sebe, da budemo efikasni i aktivni, da ostanemo u dobrom raspoloženju i da usrećimo naše fantastične navijače i da opet budemo ponosini”, istakao je Jordanesku.

Ove dve selekcije su u ovom veku odigrale dve prijateljske utakmice. Pre 12 godina je Rumunija slavila sa 2:1, a godinu dan ranije istoim rezultatom je Belgija pobedila.

POTENCIJALNI SASTAVI

BELGIJA (4-3-3): Kastels - Kastanj, Faes, Vertongen, Tet - Tilemans, Onana, De Brujne - Doku, Lukaku, Bakajoko

RUMINIJA (4-2-3-1): Nita - Račiu, Burka, Dragušin, Banku - R. Marin, M. Marin - Man, Stančiu, Koman - Draguš

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

Grupa E

1. KOLO

Ponedeljak, 17. jun

Rumunija - Ukrajina 3:0 (1:0)

/Stančiju 29, Marin 53, Draguš 57/

Belgija - Slovačka 0:1 (0:1)

/Šranc 7/

2. KOLO

Petak, 21. jun

Slovačka - Ukrajina 1:2 (1:0)

/Šranc 17 - Šaparenko 54, Jaremčuk 80/

Subota

21.00: (1,53) Belgija (4,35) Rumunija (7,20)

3. KOLO

Sreda, 26. jun

18.00: (4,40) Ukrajina (3,50) Belgija (1,85)

18.00: (2,70) Slovačka (3,05) Rumunija (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija RumunijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara