©Reuters
©Reuters

Odjeci "Đavolje drame": Za ovo se mučimo, idemo protiv većine koja ne veruje treneru

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 22:20

Stanislav Lobotka posebno emotivan posle velikog trijumfa nad Belgijom, De Brujne tešio razočarane sinove

Obradovali su slovački fudbaleri kompletnu naciju neočekivanom pobedom nad Belgijom (1:0) na startu Evropskog prvenstva, a osim rezultata izabranici Frančeska Kalcone impresionirali su požrtvovanošću i borbom do poslednjeg daha. Bili su Slovaci spremni da poginu za pobedu, a defanzivac David Hancko čak je u jednom momentu pao u nesvest posle intervencije na gol-liniji i sprečavanja izjednačenja.

Po završetku utakmice u Frankfurtu ogroman ponos ophrvao je momke sa Visokih Tatri, a posebno emotivan bio je centralni vezisa Slovačke Stanislav Lobotka.

Izabrane vesti

"Ovo je nešto neopisivo. Za ovo se mučimo. Idemo protiv većine ljudi koji ne veruju u našeg trenera i njegov stil, ali se pokazalo da smo na dobrom putu. Ako na sve to dodamo i naš individualni kvalitet, onda može da se stvori nešto ovako lepo.“.

Frančesko Kalcona nije dočekan s oduševljenjem na mesto selektora Slovačke, prethodnih meseci nije impresionirao na klupi Napolija, ali je sada ostvario veliki rezultat kad je najbitnije - na Evropskom prvenstvu.

„Momci su dali sve od sebe, uložili su maksimalan trud i pobedili velikog protivnika. Rekao sam momcima da moramo da imamo pobednički mentalitet da bismo mogli da se takmičimo sa najboljima. Ovo je ogromna pobeda, ali moramo da nastavimo da radimo. Treba nam još bodova kako bismo ispunili cilj."

Jedna od najvećih uzdanica slovačkog tima je golman Martin Dubravka. Iskusni čuvar mreže Njukasla neutralisao je nekoliko opasnih pokušaja Belgijanaca.

"Ovo je ogromna pobeda, snažno smo gurali. Pokazali smo karakter, uzvratili. Potrebno nam je i malo sreće koju smo imali. Znao sam da je Lukaku bio u ofsajdu kod prvog gola. Nisam sumnjao u to da će Belgijanci imati svoje šanse jer su mnogo kvalitetni, ali ono što smo pre meča pričali se i obistinilo - a to je da možemo da pobedimo skup sjajnih pojedinaca.

Belgijski mediji bili su očekivano potpuno razočarani porazom, a o razmerama neuspeha svedoči i naslov "Đavolja drama": Belgiji je zadat jak udarac čekićem. Pobrinula se za prvo veliko iznenađenje na turniru. Sve što je moglo da pođe naopako pošlo je. Zadobili smo ozbiljan psihološki udarac. Sledeća utakmica protiv Rumunije nam je biti ili ne biti, smatraju sa belgijskog portala "Nieuwsblad".

Jedan od najinteresantnijih momenata viđen je po završetku utakmice, kada je Kevin De Brujne otišao do svojih sinova na tribinama i pokušao da ih uteši.

"Prvih 20 minuta odigrali smo dobro, ali smo u velikom delu utakmice Imali poteškoća da izvršimo pritisak i dobijemo loptu. Malo smo se prilagodili u drugom poluvremenu. Mislim da smo stvorili solidan broj šansi. To je zapravo bilo dobro. Mislim da oni nisu stvorili mnogo šansi. Ali ah, mi nismo postigli gol iz svih tih šansi. Svakako smo zaslužili da remiziramo. Nekada nemate sreće, jednostavno nismo mogli da nađemo cilj. Bilo je dobrih stvari u igri i mislim da će nam se u sledećoj utakmici vratitii za propuštene prilike, zaključuje vedeta belgijskog tima.

Belgija naredni meč igra protiv Rumunije (subota, 21.00), dok će Slovačka na megdan Ukrajini (petak, 15.00)


tagovi

Fudbalska reprezentacija Belgijereprezantacija SlovačkeKevin de Brujnestanislav lobotka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara