Englezi su slavili protiv Danaca pre tri godine na Vembliju (©Reuters)
Englezi su slavili protiv Danaca pre tri godine na Vembliju (©Reuters)

Nismo videli pravo lice Albiona protiv Srbije, Sautgejt ništa ne menja

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.06.24. | 10:46

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj: Engleska i Danska danas (18.00) u Frankfurtu u reprizi polufinala EP pre tri godine s Vemblija. Samo Luka Šou nije u konkurenciji za tim

Engleska je u Nemačku došla kao prvi favorit za evropsku krunu, ali vicešampion Starog kontinenta pre tri godine u duelu protiv Srbije na premijeri nije pokazao da je zreo za tron. Ipak, pobeda se piše, minimalana, dovoljna za čelo Grupe B. Gordi Albion danas (18.00) u Frankfurtu igra protiv Danske.

Navijamo za četu Gareta Sautgejta kako bi Orlovi u poslednjem kolu protiv Skandinavaca izborili osminu finala Evropskog prvenstva. Na papiru, puca od kvaliteta kod Ostrvljana, pogotovo u napadu i veznom redu, sve zvezde svetskog fudbala. Džud Belingem, Bukajo Saka i Deklan Rajs su pokazali klasu, dok se očekuje više od Harija Kejna i Fila Fodena. Odbrana nije dozvolili Srbiju mnogo šansi, samo nekoliko pokušaja ka golu Džordana Pikforda. Danci su se mučili u prvom kolu. Slovenci su uspeli da osvoje bod u finišu kada je Janža izjednačio. Čini se da je i "pik" Danske bio pre tri godine na Evropskom prvenstvu kada je stigla do polufinala. Mundijal u Kataru krajem 2022. godine je bilo razočaranje, ispadanje u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

Ostrvski mediji najavljuju isti tim kao u nedelju protiv Srbije. As Liverpula Trent Aleksander Arnold zadržaće mesto na sredini terena. Činiće tandem sa sjajnom radilicom Arsenala Deklanom Rajsom. Fil Foden je bio na meti kritika zbog slabog izdanja protiv Srbije, dobio je najmanju ocenu, ali krilo Mančester Sitija je jedan od ključnih igrača tima i ostaće u prvih 11.

18.00: (5,90) Danska (3,70) Engleska (1,70)

Sautgejt opet neće moči da računa na Luka Šoua koji je stigao rovit na Evropsko prvenstvo posle višemesečne pauze. Trenirao je van ekipe i verovatno će biti spreman tek za nokaut fazu.

Luk neće biti spreman za meč sa Danskom. Na pravom putu smo da ostvarimo ono što smo prvobitno zamislili. Treba mu više vremena. Nastavlja da radi po svom programu”, rekao je Sautgejt.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Nisu kritike mnogo pogodile selektora Engleske posle "mršave" pobede protiv Orlova.

Osam godina sam u ovom okruženju i sve razumem. Nekada me to nerviralo, a sada sam ravnodušan prema tome. Pobeđivati u mečevima na turnirima je neverovatno teško. Na ovom turniru sada imate neverovatnu podršku za sve timove na stadionima što je malo drugačije od poslednja dva turnira. Imali smo neke dobre rezultate tokom godina, pa možda čak i mi uzimamo rezultate zdravo za gotovo, trebalo bi da pustim momke da uživaju više. Trebalo bi da bude više radosti u tome, ali to nije moja stvarnost. Moj fokus je da se kvalifikujemo iz grupe. Ne gledam dalje od utakmice sa Danskom u ovom trenutku”.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ENGLESKA DA BUDE ŠAMPION EVROPE JE 5,50. ISTA JE I ZA FRANCUSKU I NEMAČKU.

Recept protiv Danaca je prvi deo prvog poluvremena protiv Srbije.

Želimo da igamo onako kakvi smo bili u prvih pola sata protiv Srbije. Postoje trenuci kada morate dobro da se branite, da kada nemate loptu pokažete i tu drugu stranu", istakao je selektor Engleske.

Pritisak postoji na Osrtvu. Čini se da Engleze samo titula zanima posle srebra pre tri godine na Vembliju, kada su u penal seriji pali od Italije.

Uopšte ne čitam šta se piše. Radije bih da se skoncentrišem na ono što kaže i moja mama. Ona kaže da dobro igramo”, rekao je as Sitija Kajl Voker.

HARI KEJN DAJE GOL DANSKOJ - KVOTA U MOZZARTU JE 2,50.

Ni kod Danaca se ne očekuju promene u timu. Napadač Mančester Junajteda Rasmus Hejlund vodiće napad, pomagaće mu Vind, dok će Eriksen da bude iza napadača. Poulsen i Dolberg čekaće šansu s klupe za rezerve.

Ovi timovi su pre tri godine igrali polufinale Evropskog prvenstva u Londonu, kada je Engelska pobedila sa 2:1 posle produžetaka. Hari Kejn je u 104. minutu doneo finale jednom od domaćina šampionata. Godinu dana ranije, Danska je u Ligi nacija pobedila Albion sa 1:0 golom Eriksena iz penala. Na četiri prethodna duela ovih timova bio je tip 0-2 gola.

POTENCIJALNI SASTAVI

DANSKA (3-4-1-2): Šmajhel - Andersen, Kristensen, Vestergord - Bah, Hjulmand, Hojbjerg, Kristijansen – Eriksen - Wind, Hejlund

ENGLESKA: (4-2-3-1): Pikford – Voker, Stons, Guehi, Tripijer – Aleksander Arnold, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa C

1. KOLO

Nedelja, 16. jun

Slovenija - Danska 1:1 (0:1)

/Janža 77 - Eriksen 17/

Srbija - Engleska 0:1 (0:1)

/Belingem 13/

2. KOLO

Četvrtak

15.00: (4,95) Slovenija (3,60) Srbija (1,85)

18.00: (5,90) Danska (3,70) Engleska (1,70)

3. KOLO

Utorak, 25. jun

21.00: (2,50) Danska (3,40) Srbija (3,00)

21.00: (1,33) Engleska (5,00) Slovenija (10,0)

***kvote su podložne promenama




tagovi

reprezentacija Engleskereprezentacija DanskeEURO 2024Hari KejnGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara