Reprezentativci Danske (©Reuters)
Reprezentativci Danske (©Reuters)

Najbolji potez Danaca nije na terenu: Odrekli se povećanja premija zarad koleginica

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 11:27

Muška reprezentacija odbila bonuse, žele ravnopravnost sa ženskim polom

Poslednja šansa našoj reprezentaciji da se domogne prolazka u osminu finala jeste pobeda protiv Danske. To neće biti lako, jer je protiv Engleske selekcija Kaspera Hjumlunda odigrala nerešeno i odigrala sjajan meč. Međutim to nije jedina stvar kojom su obradovali svoje navijače.

Naime, danskim reprezentativcima su obećane veće premije nego do sada, što su oni odbili. Tražili su da se izjednače sa svojim koleginicama iz ženske selekcije, te su sa sindikatom napravili plan kako to da se sprovede u delo. U vreme kada ima mnogo priče o ravnopravnosti polova i izjednačavanju značaja muškog i ženskog sporta, lepo je videti kada neko na delu pokaže nesebičnost.

Izabrane vesti

Prema novom sporazumu sa Danskim fudbalskim savezom, muška i ženska reprezentacija zemlje dobiće jednake novčane naknade i bonuse za nastupe i rezultate na velikim takmičenjima. Takođe je smanjenje osiguranja muškog tima smanjeno za 15 odsto što omogućava da se poboljšaju pokrića ženskog tima za 50 procenata, kao i pokriće muškog tima ispod 21 godine za više od 40 odsto. Ovaj ugovor sa Danskim fubalskim savezom stupiće na snagu posle Evropskog prvenstva i trajaće četiri godine.

Muški tim je odlučio da ne zahteva nikakve izmene uslova svog novog sporazuma. Ovo je izvanredan korak za poboljšanje uslova u ženskim reprezentacijama. Dakle, umesto da traže bolje uslove za sebe, igrači su razmišljali o podršci ženskom timu", rekao je direktor udruženja igrača

Majkl Sal Hansen.

21.00: (2,50) Danska (3,40) Srbija (3,00)

U ovom planu se uključuje da igrači i fudbalski savez zajednički naprave bazu koju mogu da koriste sve reprezentacije - muški, ženski i omladinski timovi - kao i razvojni fond.

Hansen je dodao da igrači mogu da daju predloge kako će se taj fond koristiti. Ta pomoć može biti učestvovanje u stvaranju novih objekata ili da podrže reprezentaciju u bilo kom smislu.

Svidela im se ideja da pruže bolje prilike i uslove drugim reprezentacijama. Ovo su želeli. Ispostavilo se da preuzimaju odgovornost", zaključio je Hansen.

Meč Danske i Srbije na programu je u utorak od 21.00 časova u Minhenu.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


EVROPSKO PRVENSTVO

GRUPA C

1. KOLO

Nedelja, 16. jun

Slovenija - Danska 1:1 (0:1)

/Janža 77 - Eriksen 17/

Srbija - Engleska 0:1 (0:1)

/Belingem 13/

2. KOLO

Četvrtak, 20. jun

Slovenija - Srbija 1:1 (0:0)

/Karničnik 69 - Jović 90+5/

Engleska - Danska 1:1 (1:1)

/Kejn 18 - Hjulmand 34/

3. KOLO

Utorak, 25. jun

21.00: (2,50) Danska (3,40) Srbija (3,00)

21.00: (1,33) Engleska (5,00) Slovenija (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija DanskeEvropsko prvenstvoEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara