(©Reuters)
(©Reuters)

Može li desni bek da ponese Zlatnu loptu?

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 23:08

Dani Karvahal osvojio – sve

Da je upadljiv – nije. Osim kada krene da provocira, udara, pa i jauče kad ga neko pipne. I da, baš ume da bude iritantan.

Neko će reći da nije ni najbolji desni bek na svetu, iako su se skoro od njegovih saigrača u Real Madridu moglo čuti da je Dani Karavahal najbolji na toj poziciji u bogatoj istoriji kluba. A, možda bi trebalo pomisliti na njega, na Danija Karvahala, kada krenu licitacije oko toga ko bi mogao da ponese - Zlatnu loptu.

Izabrane vesti

Jeste da zvuči kao blasfemija na prvu loptu, jer gde desni bek da bude najbolji na svetu pored toliko atraktivnijih, zanimljivijih igrača planete. Ali, čovek je u 2024. godini osvojio – sve. Dani Karvahal je podigao šampionski pehar Primere sa Real Madridom. Podigao je trofej Lige šampiona. Superkupa Španije. I večeras pehar prvaka Evrope sa reprezentacijom Španije. I uvek, baš uvek, u startnih 11. Nezamenjiv. Nepobediv.

Sve što je iole vredelo u takmičarskoj godini 2023/24. završilo je u rukama „malog mrava“ koji vredno radi uz desnu aut liniju kraljevskog kluba i Crvene furije.

Radi i prljave zadatke, ali zna sve, baš sve i sa loptom. Deo zasluga za prvi gol Španije večeras idu i na njegov račun, jer je maestralno pogurao loptu ka Laminu Jamalu, a ovaj je potom uposlio Nika Vilijamsa.

Sigurno je da ima boljih, fudbalski lepših, atraktivnijih. Ali, ove godine trofejnijih – nema. Pa, kada se bude podvlačio saldo na koncu godine, Dani Karvahal apsolutno zaslužuje da bude u uskom krugu favorita za Zlatnu loptu. Desni bek, a najbolji na svetu. To bi bilo nešto...


tagovi

dani karvahalReal MadridFudbalska reprezentacija ŠpanijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara