Sa treninga Švajcaraca (©AFP)
Sa treninga Švajcaraca (©AFP)

Moguće i u Nemačkoj: Tereni ispod standarda, Danci besni, ljute se i u Švajcarskoj

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.24. | 12:29

“Neprihvatljivo”, kaže tim menadžer Kristijan Nerkjer, dok Uefa kaže – dešava se

Navikli smo da kukamo na terene po Srbiji, ali nismo to očekivali da će to da se dešava i na Evropskom prvenstvu i to u zemlji koja nas je navikla na najlepšu sliku sa fudbalskih utakmica. Pa ipak, tek što su ekipe počele da se okupljaju stigle su i prve optužbe na račun travnatih podloga. Istina, ne na stadionima gde će se igrati utakmice, već na terenima na kojima će se selekcije pripremati.

Svejedno veliki problem, pa tim menadžer Danske Kristijan Nerjker jedva uspeva da se uzdrži dok govori o treninzima u bazi u mestu Frojdenštat. On je još tokom vizite u aprilu naložio domaćinima da promene teren jer nije bio na zadovoljavajućem nivou. To je i učinjeno, ali kako je učinjeno prekasno trava se još nije u potpunosti primila. I pitanje je kako će sada reagovati pod svakodnevnim opterećenjem.

Izabrane vesti

Nije ovo moja krivica, ali ne mogu da se ne osećam odgovornim. Moj zadatak je bio da stručnom štabu i ekipi obezbedim idealne uslove za rad. Ne osećam se dobro u ovoj veoma teškoj situaciji, iako smo uradili i mnogo više od onoga što smo mogli. Da nismo stavili organizatore pod toliki pritisak pre šest ili sedam nedelja verovatno sada ne bismo ni počeli sa treninzima”, kaže Nerkjer uz napomenu da ljudi iz Uefe pokušavaju da reše problem, mada se stiče utisak da je sada već kasno.

Nije presrećan ni Kasper Hjulmand, selektor Danske protiv koje će u Grupi C igrati i Srbija, mada se trudi da zadrži optimizam.

Šta da kažem? Takav je kakav je i moramo da ga iskoristimo koliko možemo. A, nije tako strašno koliko izgleda. Važno je da ga pokvasimo pre treninga”, sleže ramenima Hjulmand.

Slično raspoloženje i u taboru Švajcarske, koja je stacionirana blizu Štutgarta i trenira na stadionu Auf der Valdau.

Razočarani smo. Ovo je neprihvatljivo za naše standarde”, kategoričan je tim menadžer Pjerluiđi Tami uz podsećanje da je odgovornost za stanje terena u potpunosti na Uefi.

Iz Niona su uveravali – biće sve u redu. Ali nije sve u redu. Loše vreme, loša podloga? Za postavljanje terena zadužena je bila nemačka kopanija Pajfer (Peiffer), koja radi i za madridski Real, Ajaks, Bajern iz Minhena i Bazel i teško da se ne razume u svoj posao. Pa ipak, situacija nije dobra. Uefin direktor turnira Martin Kalen kratko komentariše: “Nije ovo prvi put da imamo probleme sa terenima za trening I neće biti ni poslednji. Teren je proizvod prirode. Dešava se”.

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Igrači nisu baš saglasni.

Neprijatno smo iznenađeni. Ali nećemo dozvoliti da nas teren poremeti. Na utakmicama teren će svakako biti bolji”, kaže reprezentativac Remo Frojler pred okršaj sa Mađarskom.

Šta dalje? Nadležni dan i noć valjaju teren kako bi ga popravili i efekti se vide, ali Švajcarci svejedno razmišljaju o promeni Valdau stadiona. Probem je što je opcija B trening centar bundesligaša Štutgarta, ali to znači pola sata vožnje kroz gradsku gužvu, umesto petominutne šetnje do treninga.


 


 


 


 



tagovi

reprezentacija Danskereprezentacija ŠvajcarskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara