Miloš Ninković (©Starsport)
Miloš Ninković (©Starsport)

Miloš Ninković: Englezi su apsolutni favoriti, ali kada smo dobili Nemce, zašto ne bismo i njih?

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 14:42

“Nisam selektor, ali bilo bi lepo napasti ih. Ipak, ne bih se mnogo zaletao”, kaže igrač Vestern Sidneja

Više je bilo pesimističnih, nego optimističnih pred duel Srbije sa Nemačkom na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici kada je Milan Jovanović došao glave velikanu. Slična situacija je i danas, Orlovi su autsajderi protiv Engleske.

Moćan napad ima Gordi Albion, apsolutni je favorit u Gelzenkirhenu, baš kao što je to bila i Nemačka pre 14 godina u Port Elizabetu. Kada su Orlovi tukli Manšaft, zašto ne bi i Engleze? Tom logikom se vodi Miloš Ninković pred prvi meč Srbije na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Veruje nekadašnji reprezentativac Srbije i starter u pomenutom meču sa Nemcima da je tako nešto moguće i danas.

“Kad smo dobili Nemce tada, posle 37 godina, što ne bismo dobili Engleze? Drugačije su reprezentacije sada i tada. Englezi su aposolutni favoriti, biće teško, ne treba samo gledati prvi meč. Najavljuju da ćemo krenuti sa dva špica, možda početi sa Vlahovićem ili Mitrovićem, a jedan da uđe.Trebaju nam sveži igrači. To je fudbal. Raduje me poslednja utakmica Engleza, igrali su jako loše. Prijateljski meč je jedno, a prvenstvo drugo. Favoriti su, videćemo”, rekao je Miloš Ninković za TV Prva, prenosi b92.

Da je selektor – napao bi Engleze. Ali, ne bi krenuo sa dva klasična napadača.

“Ne bih se mnogo zaletao, posebno ako ostavite prostor igračima kao što su Saka, Belingem, Kejn... To može da bude loše po nas. Nisam selektor, ali lepo bi bilo napasti Engleze. Verovatno bih krenuo sa jednim špicem i stavio bih jednog višeg igrača u veznu liniju, jer znamo da će Foden da ulazi unutra, Saka... Imaće oni mnogo igrača u sredini”, završio je Miloš Ninković.



tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija EngleskeMiloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara