Denzel Damfris i Entoni Tejlor (©Reuters, Printscreen)
Denzel Damfris i Entoni Tejlor (©Reuters, Printscreen)

Kuman razočaran Tejlorovom odlukom: Ako je ofsajd, ne trebaju ti četiri minuta da doneseš odluku

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 00:06

"Ako toliko sumnjaš, onda dosudiš gol", kaže selektor Holandije posle remija sa Francuskom

Očekivali smo spektakl, gledali takmičko nadmudrivanje dveju fudbalskih velesila. Utakmica između Francuske i Holandije prva je na Evropskom prvenstvu na kojoj se mreža nijednom zatresla. Zapravo, faktički jeste u 69. minutu kada je Ćavi Simons savladao Majka Menjana, ali je glavni arbitar Entoni Tejlor zbog ofsajda poništio gol Lalama.

U nedozvoljenoj poziciji se u toj situaciji našao Denzel Damfris, koji je prilikom šuta koji je uputio Simons stajao na metar od Menjana. I prema proceni Tejlora sprečio golmana francuske reprezentacije da reaguje. Međutim, selektor Holandije Ronald Kuman nije se saglasio sa odlukom engleskog arbitra.

Izabrane vesti

"Ne mislim da je Denzel ometao golmana. Nije Damfris razlog zbog kojeg Menjan nije krenuo na loptu, jednostavno nije mogao da dođe do nje. Nikad ne bi stigao do te lopte. Ako je ofsajd, ne moraš četiri minuta da dodiruješ uvo. Ako toliko sumnjaš, onda dosudiš gol", jasan je bio Kuman.

Tejlor je sa pomoćnicima iz VAR sobe nekoliko minuta bio 'na liniji' pre nego što je doneo odluku. Ako pitate Kumana, jasan pokazatelj da ni sami nisu bili sigurni šta treba da sviraju.

"To ukazuje da ni oni nisu znali. Ako ti je potrebno toliko vremena, moraš da dosudiš gol. Jer to upućuje na to da nije sto odsto siguran."

Osvojenim bodom Kuman je bio i više nego zadovoljan, jer kako kaže, ovo što je prikazala protiv Francuske maksimum je Holandije u ovom trenutku.

"Branili smo se dobro iako su na kraju oni imali bolje šanse. Mislim da je ovo bio maksimum. Da smo napravili previše ofanzivne izmene, ostavili bismo previše prostora i nisam siguran da je ovaj tim spreman na to. Ali imamo četiri boda posle dve utakmice, a igrali smo protiv velikog favorita. Možete da kažete da je bilo dosadno i defanzivno, to vam je dozvoljeno. Ali ni Francuska nije uradila previše povodom toga.Četiri boda iz dve utakmice, potpisao bih taj rezultat unapred. Zadovoljan sam, ne znam za vas. Znamo gde smo i svesni smo šta treba da popravimo", poručio je Kuman.



tagovi

EURO 2024Ronald Kumanreprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara