Kek (©Reuters)
Kek (©Reuters)

Kek duboko razočaran: Fudbal je nekad okrutan

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 18:36

„Srbija 35 minuta nije znala šta se dešava“, kaže selektor Slovenije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Smrknutog lica, razumljivo, došao je Matjaž Kek pred novinare. Kao po onoj izreci, dabogda imao pa nemao, prošla je Slovenija protiv Srbije.

Izabrane vesti

Imala je u rukama pobedu i osminu finala, a u 96. minutu joj je Luka Jović sve to oteo (1:1).

„Slovenija je pokazala da je zasluženo došla na EURO. Fudbal je ponekad okrutan, ali verujem da će karma vratiti mom timu ono što zaslužuje. Odavno nismo uživali u ovakvoj atmosferi, pričaće se o tome“, rekao je Kek, pre nego što su zvaničnici FS Slovenije konstatovali da je broj njihih navijača najveći koji je tamošnja selekcija ikad uživala (20.170).

Da bi se shvatilo kakva brojka je u pitanju dovoljno je znati da Slovenija ukupno ima oko 2.000.000 stanivnika. Dakle, svaki stoti njen žitelj je bio na stadionu. I još nešto, tih 20.170 je najveća suma i za klubove i za reprezentaciju, jer Stožice kao najveći stadion prima 16.000 navijača. Na EP 2000. ih je bilo 10.000 protiv Španije u Amsterdamu, a u Japan i Južnu Koreju 2002. i Južnu Afriku 2010. im je bilo daleko da putuju u tolikom broju. 

Sve to budi emocije kod Keka.

„Ostala nam je još jedna utakmica, sa Englezima. Jesu favoriti, ali su bili i Danci i Srbi, pa nismo izgibili. Znali smo kolkko su sjajni igrači Srbije prilikom prekida, nedostajalo je koncentracije u poslednjem minutu, ali veliko hvala momcima za sve što su pokazali u Minhenu. Ovi igrači imaju sjajnu bidućnost. Držali su dobro odbranu, sve do zavrpnice, mada moramo da priznamo da su i Srbi imali šanse. Sport nam nekad uzme ono što smo zaslužili. Možda smo morali bolje da pritiskamo njihovu poslednju liniju, možda je i sudijski kriterijum mogao da bude bolji, u našu korist, ali smo se svejendo dobro pripremili. Srbija 35 minuta nije znala šta se dešava“.

Još malo o utakmici:

„Nije mnogo vas (novinara, op. au) verovalo da možemo da se predstavimo dobro na turniru. Bilo je situacija gde smo mogli bolje da reagujemo, ali nijednog trenutka nismo bili u podrđenom položaju. Morate na osnovu govora tela da pokažete šta ste i ko ste. Kad doživite podršku kakvu smo mi imali, onda ne možete da ne pružite sve od sebe. Ovo će se pamtiti“, zaključio je Matjaž Kek.

 


 


 


 


 


 


tagovi

Matjaž KekFudbalska reprezentacija SlovenijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara