Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Kapitenova naredba Englezima pred meč sa Srbijom: Vreme je za buđenje, neće biti lako

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 09:18

Hari Kejn poslao poruku ekipi posle poraza od Islanda

Još nekoliko utakmica danas i sutra i gotovo je sa pripremama ekipa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Približio se 14. jun i otvaranje turnira duelom selekcije domaćina i Škotske (21.00). Srbija će prvi put na teren u nedelju, od 21.00 protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Uspešnu uvertiru Orlovi su imali u Švedskoj, gde su pobedili sa 3:0, dok su izabranici Gereta Sautgejta poljuljali poverenje nacije porazom od Islanda sa 0:1 na Vembliju.

Pored Srbije i Engleske u Grupi C predstojećeg Evropskog prvenstva igraće i Danska i Slovenija, a nakon što su neprijatno iznenadili svoje navijače, iako i dalje spadaju u najuži krug favorita za trofej (kvota 5.00), Englezi su svesni da će što pre morati da se uozbilje. Već protiv Srbije probaće da opravdaju dodeljenu ulogu.

"Poraz od Islanda mogao bi da bude lep poziv na buđenje za sve da shvatimo da neće biti lako kao što ljudi misle. Čeka nas mnogo posla i nekada je dobro dobiti ovakav poziv na buđenje. Postoje segmenti igre koje moramo da popravimo, posebno pritisak na protivničke igrače kada se branimo. Utakmice u grupi biće slične ovoj, Moraćemo dobro da se branimo, posebno od dugih lopti i da budemo strpljiviji kada imamo posed. Utakmica sa Islandom trebalo bi da nam posluži kao primer", istakao je Hari Kejn.

Nije kapiten štedeo kritike na račun izdanja od pre tri dana.

"Odigrali smo ispod našeg nivoa u situacijama kada nismo imali loptu i to moramo što pre da popravimo. Bilo je perioda u kojima smo igrali dobro i stvarali šanse, ali protiv ekipa kao što je Island moraš da budeš ubojitiji. Nismo bili dovoljno agresivni u duelima i na drugu loptu, a takve stvari su jako važne u susretiam sa ovakvim ekipama. Da istraješ u presingu i ugušiš igru rivala. Mi to nismo dobro radili", iskren je napadač Bajern Minhena.

I pored slabe uvertire, Hari Kejn je optimista kada je reč o premijeri sa Srbijom.

"Jasno mi je da se podigla prašina zbog rezultata u petak, ali verujem da među našim navijačima prevladava optimizam i mislim da je to s pravom. Na nama je da budemo na pravom putu, i kao što sam već govorio, treba nam suditi po formi na celom turniru, a ne po prvoj ili poslednjoj utakmici. Imamo sjajne igrače, koji imaju odlične sezone iza sebe i to se ne sme ignorisati".

Na prethodnom Prvenstvu Evrope Engleska je izgubila u finalu od Italije i to nakon penala.

"Bili smo nadomak trofeja i zato postoji velika želja kod svih u timu da se vratimo u finale. Mislim da smo na pravom putu, ali kao što znamo, nije lako pobeđivati na ovakvim turnirima. Mnogo je toga što mora dobro da se pripremi i radi tokom takmičenja, a potrebna je i doza sreće. Mi verujemo da možemo do konačnog trijumfa, ali znamo i da nas čeka mnogo teškog posla do finala u julu", zaključio je Kejn.


tagovi

EURO 2024Hari Kejnreprezentacija Engleske

Ostale vesti


Najviše komentara