©Reuters
©Reuters

Je li to Sautgejt već počeo da se malo pravi mrtav?

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 00:37

Selektor Engleske je pre početka Evropskog prvenstva najavio da će podneti ostavku ako ne osvoji turnir, po njegovom odgovoru medijima čini se da to baš i nije tako sigurno

Neuspesi na velikim takmičenjima često stave na veliki ispit integritet, čast, dostojanstvo pojedinih ljudi. Nedostatak preuzimanja odgovornosti zarad ostanka na poziciji i taktika kao s medvedom "pravi se mrtav dok ne ode" često se isplati. Uspešno je primenjuju određeni selektori državnih timova, a prema prvim izjavama Gereta Sautgajeta čini se da bi on mogao da bude sledeći s takvom taktikom.

On je pred početak prvenstva jasno rekao da će u slučaju da Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo podneti ostavku na mesto šefa stručnog štaba Gordog Albiona, ali... Na pitanje novinara da li ovaj poraz znači da će to zaista i učiniti, 54-godišnji strateg čini se ostavlja prostor za drugačiji ishod.

Izabrane vesti

"Sada nije vreme da razgovoram o tome. Moram da dam sebi malo vremena i da razgovaram sa odgovarajućim ljudima. Znate, mi smo prošli u još jedno finale, to je bila baš velika privilegija. Engleska sada ima ogromno iskustvo koje će preneti na Mundijal 2026. Treba da se radujemo tome, ali znam da to sada neće biti uteha". Realno govoreći, ko bi posle ovih reči mogao da se opkladi da će Sautgejt ispoštovati rečeno 11.6. 2024. i podneti ostavku, iole trezveni ljudi teško...

Selektor dvostrukih uzastopnih vicešampiona Evrope odao je priznanje timu Luisa De La Fuentea.

"Mislim da su bili najbolji tim na turniru. Nismo dovoljno dobro držali loptu, ali smo imali šanse do poslednjih trenutaka. Žao mi je zbog svega, igrači su bili neverovatni, tako sam ponosan. Imali smo zamaha. Velika šansa na kraju i za izjednačenje na 2:2, ali očigledno nismo uradili dovoljno.

Iako je poražen, Sautgejt apostrofira osećaj ponosa posle završetka Evropskog prvenstva.

"Protiv Španije morate da držite loptu što duže kada je jednom napokon osvojite. Nismo dovoljno dugo i dobro držali loptu, oni su imali veću kontrolu i to je napravilo razliku. Bili smo dobri u defanzivi u prvom poluvremenu, ali smo u drugom imali mnogo problema. Uspeli smo da se nosimo sa većinom njih, ali nismo uspeli da izdržimo sve. Igrači imaju ogromne zasluge za ovaj veliki uspeh. Ponosan sam na način na koji su se borili, ponosno predstavljali dres, nikada nisu imali neaktivan rezultat na pet minuta pred kraj" zaključuje Sautgejt.


tagovi

Garet Sautgejtreprezentacija EngleskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara