Fransoa Leteksije (©Reuters)
Fransoa Leteksije (©Reuters)

Francuz sudi Srbiji i Danskoj: Na Euru delio pravdu Hrvatima i Albancima

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.06.24. | 12:16

Fransoa Leteksije na centru u Minhenu

Srpskim fudbalerima je u duelu sa Englezima sudio Danijele Orsato, protiv Slovenaca je pištaljka bila kod Ištvana Kovača, dok će na centru Alijanc arene za meč sa Dancima biti – Fransoa Leteksije.

Francuz je delegiran za glavnog sudiju drugi put na ovom Evropskom prvenstvu, do sada je delio pravdu na utakmici između Hrvatske i Albanije (2:2), i pokazao je četiri žuta kartona, što mu je standard.

Izabrane vesti

Pomoćnici će mu biti sunarodnici Siril Minije i Medi Ramuni, a četvrti sudija će biti Donatas Rumšas iz Litvanije. U VAR sobi će se nalaziti: Bastijan Dankert (Nemačka), Fedaji San (Švajcarska) i Pol van Bekel (Holandija).

Fransoa Leteksije je ove sezone delio pravdu na 32 utakmice i podelio je 126 žutih kartona, tri crvena i sedam puta je pokazao na belu tačku. U Ligi šampiona je dobijao da vodi velike utakmice, poslednja u nizu bila je Real Madrid – Mančester Siti (3:3) na Santjago Bernabeuu u četvrtfinalu.

Između ostalog, sudio je finale Superkupa između Mančester Sitija i Sevilje, finale Lige Evrope između Viljareala i Mančester junajteda... Na FIFA listi je od 2017. godine, a prvi meč mu je bio Bugarska – Bosna i Hercegovina.


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija DanskeFransoa Leteksije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara