Ivan Stojković (©YouTube/Premium liiga)
Ivan Stojković (©YouTube/Premium liiga)

„Estonski" Stojković veruje u Stojkovićeve Orlove: Jedina stvar koju radim u životu - gledam fudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 14:35

Strateg Pajdua Ivan Stojković sa velikom pažnjom prati Evropsko prvenstvo i za lokalne medije priča o šansama Orlova u Nemačkoj

Možda Estonci nisu velika fudbalska sila, ali ni tu baltičku zemlju nije zaobišla euforija oko Evropskog prvenstva. Tamošnji mediji s velikom pažnjom prate dešavanja na turniru u Nemačkoj, a kako će ove nedelje od 21.00 časova da se sastanu Srbija i Engleska za stručno mišljene su pitali srpskog stratega Ivana Stojkovića, koji dve i po godine već uspešno radi u Estoniji.

Trener tamošnjeg prvoligaša Paidea, a prethodno šef stručnog štaba Levadije, otkrio je da veruje u dobar rezultat Orlova u Gelzenkirhenu. Smatra da izabranici njegovog prezimenjaka Dragana Stojkovića poseduju kvalitet da iznenade favorizovane Engleze.

Izabrane vesti

Relativno sam optimista, zato što lično mislim da imamo veoma dobar tim. Nadam se da ćemo to i pokazati. Nismo baš bili uspešni na Svetskom prvenstvu u Kataru“, kazao je Stojković za portal Sokernet.

Estonci dobro znaju kakve je sve fudbalere imala Srbija u poslednje dve decenije, zato ih čudi što nas nisu videli tako dugo na Evropskom prvenstvu.

„Ponosni smo na to što smo posle 24 godine konačno na kontinentalnoj smotri. Otkad smo se poslednji put tamo našli promenili smo ime države dva puta. Izvukli smo tešku grupu! Engleska ima fantastičan tim pojedinaca, a Danska je po meni jedna od najboljih ekipa. Ima fantastičnog trenera i sjajnu organizaciju. Biće baš teško. Međutim, s obzirom na to da dalje idu dve najbolje ekipe iz svake grupe i četiri najbolje trećelasirane ekipe mislim da imamo dobre izglede. Optimista sam, iako možda ljudima ne izgledam tako

Estonsko prvenstvo se igra paralelno sa kontinentalnom smotrom. Nema nikakve pauze, jer nema puno meseci na Baltiku kada su normalni vremenski uslovi za igru. Stojković je sa Pajdeom četvrti na tabeli, bori se sa Florom i Kaljuom za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije. U subotu je njegov tim savladao Talinu u Kalevu sa 5:2, a sledeći meč igra već u utorak protiv Parnua.

Novinare je zanimalo zato da li je moguće u takvim uslovima nesmetano trenirati ekipu i ispratiti Evropsko prvenstvo.

Moram! Gledam sve tri utakmice dnevnog programa. To je jedina stvar koju radim u životu – gledam fudbal. Ujutru analiziram svoje utakmice i onda ostatak dana provodim gledajući Evropsko prvenstvo. To mi je posao! Moram da budem upoznat u to šta najbolji treneri rade. Ovo je najbolje vreme u godini. Iako više volim klupski fudbal od reprezentativnog, uvek je velika stvar kada su najveći turniri na programu“, zaključio je Stojković.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa C

1. KOLO

Nedelja, 16. jun

18.00: (5,60) Slovenija (3,60) Danska (1,80)

21.00: (8,10) Srbija (4,50) Engleska (1,50)

2. KOLO

Četvrtak, 20. jun

15.00: (4,10) Slovenija (3,50) Srbija (2,00)

18.00: (5,60) Danska (3,70) Engleska (1,65)

3. KOLO

Utorak, 25. jun

21.00: (2,50) Danska (3,40) Srbija (3,00)

21.00: (1,33) Engleska (5,00) Slovenija (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024Evropsko prvenstvoIvan StojkovićEstonija 1fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara