Kasper Hjulmand (©Reuters)
Kasper Hjulmand (©Reuters)

Danci bi radije kao treći dalje: Voleli bismo da dobijemo Srbiju, ali...

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 22:39

"Ako bih sada morao da biram, bolje je treće mesto.. Dobijemo dodatno vreme za odmor i izbegnemo Nemačku", iskren je selektor skandinavske reprezentacije Kasper Hjulmand

Još posle poraza od Engleza u prvom kolu Evropskog prvenstva počeli smo da kalkulišemo. Mada nismo jedini. Grupa C je takva da uoči poslednje runde sve četiri reprezentacije mogu da prođu u nokaut fazu. A, sistem takmičenja i razvoj situacije u drugim grupama je takav da bi svi najradije prepustili drugo mesto i sa trećeg otišli u nokaut fazu.

Razlog je vrlo jednostavan. Drugoplasirani tim Grupe C bi na startu nokaut faze snage morao da odmeri sa pobednikom Grupe A što će po svemu sudeći biti Nemačka, tim što je uz Španiju pokazao najviše u dosadašnjem delu turnira. I zato selektor Danske Kasper Hjulmand ne krije da bi najradije izbegao domaćina turnira. I ne samo to, već će pobednik pobednik grupe A prvi na teren, već 29. juna.

Izabrane vesti

"Ako bih sada morao da biram, bolje je treće mesto. Dobijemo dodatno vreme za odmor i izbegnemo Nemačku. Zaista bih voleo da se suočimo sa njima u Dortmund, bilo bi zabavno, ali treće mesto nije 'lud' scenario. I dalje nailazite na odličan kvalitet, ali se duže oporavljate", izjavio je Hjulmand i dodao:"Voleli bismo da dobijemo Srbiju i budemo drugi, ali ako završimo kao treći nije nam ništa gore s obzirom na to da možemo da se plasiramo u osminu finala".

Priznaje Hjulmand da format Evropskog prvenstva u kojem četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije idu u narednu fazu ostavlja dosta prostora za kalkulacije i tokom samog meča.

"Najviše sam za to da imamo grupe sa po četiri tima iz koje dalje idu dve najbolje plasirane ekipe."

Kada Srbija i Danska, odnosno Slovenija i Engleska u utorak od 21.00 budu istrčale na teren, stanje u grupama A, B i D već će biti poznato, te bi Hjulmand i njegovi momci već tada mogli da znaju hoće li im bod biti dovoljan za prolaz dalje.

"Mislim da bi nam remi uradio posao, ali ne želimo da igramo na to. Moramo da izađemo i dobijemo utakmicu. Verujem da će Engleska pobediti Sloveniju i da će tri boda biti dovoljna da osvojimo drugu poziciju. Ali isto tako mislim da sa tri poena i neutralnom gol-razlikom možemo da odemo dalje kao treći."

Zbog toga je bod koji su osvojili juče protiv Engleske od velikog značaja za Dansku.

"To je vrlo važan bod. Velika bi razlika bila da smo izgubili protiv Engleske. Ali moramo da dobijemo poslednju utakmicu. Vrlo sam zabrinut zbog toga. Biće to težak meč, 50-50, jer Srbija je vešta i mogla je takođe da odigra nerešeno protiv Engleske", zaključio je Hjulmand.


tagovi

Kasper Hjumlandreprezentacija DanskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara