(©MN Press)
(©MN Press)

Copy Katar, paste Nemačka: Ponovo pobeda ili potop

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 17:39

Orlovi u potpuno istoj situaciji kao na Mundijalu

Istorija se definitivno ponavlja, makar kada je fudbalska reprezentacija Srbije u pitanju.

Jer, pred poslednje kolo grupne faze Evropskog prvenstva Orlovi su u preslikanoj situaciji u kakvoj su bili pre godinu i po dana u Kataru.

Izabrane vesti

Samo rezultati na semaforu nisu isti, ali bodovni saldo i stanje pred 3. kolo jesu. I tada je Srbija izgubila u prvom kolu od favorita, onda Brazila (0:2), sada Engleske (0:1), a i onda isto nije uspela da pobedi autsajdera: onomad Kamerun (3:3), sada Sloveniju (1:1).

Kada se podvuče crta: jedan bod posle dva kola onda, jedan bod posle dva kola sada. I u trećoj rundi direktni okršaj za prolaz dalje sa rivalom srednje kategorije: onda je bila Švajcarska, a sada će, u utorak, to da bude Danska.

Različite su bile utakmice u ova dva takmičenja: dok je protiv Brazila Srbija bila potpuno nemoćna, protiv Engleske je bila solidna. A, dok je protiv Kameruna dominirala i nesrećno, zbog dve gluposti, ostala bez pobede, protiv Slovenije su je bogovi pogledali da uzme taj jedan bod. Ali, kada se izvuče glavno – isto je. Mršavi bod i tamni oblaci nad glavama pred poslednje kolo.

Nije Danska nikakav bauk, kao što nije bila ni Švajcarska. I u Kataru Orlovi su uspeli da 0:1 pretvore u 2:1 protiv „sajdžija“, a onda i da to prospu. Jedino što sada odbrana radi dobar posao, ali napad u Nemačkoj nije garancija da će se mreža Skandinavaca tresti u utorak veče. A, bez toga prolaza dalje nema.

Ako ćemo da se vraćamo malo unazad, videćemo da nam te poslednje utakmice u grupi, kada se bori za prolaz, nisu sreću donele: ni u Kataru, ni u Rusiji pre toga, kada je morao da padne Brazil u poslednjem kolu, kao ni u Južnoj Africi, kada ni do boda protiv Australije nismo uspeli da dođemo. Kad se mora, izgleda, Orlovima se vežu krila...


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara