Božinov: Srbija je najbolja u Grupi C – u klopi! Tamo sam svaki dan posle treninga jeo pečenje

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 16:42

Dobro, ako ćemo baš da se merimo sa Engleskom, Danskom i Slovenijom... Ipak smo valjda iznad toga, bar kad je kuhinja u pitanju

Za fudbal – videćemo. Ali kad je klopta u pitanju zna se ko je najbolji u Grupi C. I to ističe nezavisni žiri iz Bugarske u sastavu: Valerij Božinov – Leo Bjanki. Prvog naravno svi znate, a drugi je Bugarin rođen u Italiji, pevač, TV ličnost i za ovu priču mnogo bitnije – kuvar. A kako komšije sa istoka ovog leta nemaju ekipu da bodre na Evropskom prvenstvu tamošnji Sportal potrudio se da sve učesnike predstavi na što različitije načine. Između ostalog i kroz tradicionalnu kuhinju.

A tu u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije objektivno gledano Srbija nema konkurenciju.

Izabrane vesti

Slovenija je za mene bila iznenađenje kada sam tamo boravio sa porodicom. Imaju nešto slično našoj piti, burek. U Danskoj dosta jedu ribu, njihova hrana je teška za Bugare i Italijane. Engleska? Bolje da pričamo u fudbalu, ne o hrani. Srbija je, po meni, najbolja u smislu klope. Tamo ti napune dušu, zaista mi se dopada“, komentariše Bjanki iz stručnog ugla.

Božinov se možda ne razume toliko u kuvanje, ali dvogodišnje iskustvo iz Partizana učinilo ga je dobrim poznavaocem lokalne gastronomske scene.

Pre nego što sam otišao u Srbiju nisam toliko jeo prasetinu, ali tamo sam u jednom trenutku dobacio do težine od 80 kilograma, a onda i 90. Posle svakog večernjeg treninga sam jeo praseće pečenje. Kombinovao sam ga sa krompirom, hlebom, ajvarom, ljutenicom... Vrlo ukusno. Od tog trenutka sam počeo da mnogo jedem svinjetinu“, smeje se Božinov ne krijući da mu je Beograd i te kako prijao.

Igrao sam dve godine u Engleskoj, za Mančester Siti, jedinstveno iskustvo. Ali Srbija mi je bliža srcu, imam sentimentalna osećanja prema njoj, prema toj zemlji, prema Srbima kao narodu, iznad svega prema tamošnjem fudbalu“.


tagovi

EURO 2024Valeri BožinovEXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara