Mirlind Daku (©Reuters)
Mirlind Daku (©Reuters)

Albanca kaznio klub zbog uvredljivih poruka

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 12:40

Rubin Kazanj ne prihvata nedolično ponašanje svog fudbalera

Nemile scene sa meča Hrvatske i Albanije, te povici "Ubij Srbina" koje su parale prostor na stadionu u Hamburgu izazvale su ekspresnu reakciju Fudbalskog saveza Srbije koji je za obe reprezentacije tražio najstrože moguće kazne.

Dok se Hrvati brane pričom da nisu oni pevali ništa, već da su to činile albanske pristalice, Rubin iz Kazanja uzeo je stvar u svoje ruke i odlučio da kazni svog igrača Mirlinda Dakua.

Izabrane vesti

ALBANCI POSLEDNJI U GRUPI - kvota 1,60

Napadač ruskog kluba je po završetku utakmice sa Hrvatskom snimljen kako uzima megafon i preko istog izgovara poruke uvredljivog sadržaja prema Makedoniji. Iz tog razloga Rubin je odlučio da sankcioniše Dakua, ističući da "kategorički osuđuje bilo kakvu vrstu diskriminacije i vređanja na nacionalnoj, religioznoj ili rasnoj osnovi".

Daku će, kako se navodi, dobiti novčanu i disciplinsku kaznu. Takođe će sa njim biti obavljen i razgovor kako bi se izbegli bilo kakvi dalji incidenti slične prirode.

Mirlind Daku je rođen u Gnjilanu i naturalizovani je Albanac. Igrao je pet utakmica za samoproklamovanu državu Kosovo, da bi onda 2023. godine obukao dres Albanije. U albanskim krugovima poznat je po tetovaži teroriste OVK Agima Ramadanija.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

Podsetimo, albanski novinar Arlind Sadiku je u utakmici prvog kola između Srbije i Engleske na sraman način provocirao naše navijače na tribini pokazivanjem "dvoglavog orla"... Istog je UEFA izbacila po završetku istrage, a isto telo vodi i istragu protiv Hrvatske, Albanije i Mirlinda Dakua.


tagovi

Mirlind Dakufudbalska reprezentacija AlbanijeEURO 2024Rubin Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara