Mihailo Šljukić (©Starsport)
Mihailo Šljukić (©Starsport)

Zvezdine Tantalove muke na Banjici: Šljukić brži od sirene

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 00:09

Crveno-beli rukometaši slavili u malom gradskom derbiju protiv Obilića sa 28:27 golom nekoliko sekundi pre kraja levog beka. Pre toga zicer Ivaniću sa šest metara odbranio mladi golman Bogunović

Izvukla se Zvezda na Banjici u malom gradskom derbiju protiv Obilića u poslednjem meču šestog kola Super rukometne lige Srbije. Imali su Vitezovi napad za pobedu ili makar remi, kod rezultata 27:27. Zicer za vođstvo pola minuta pre kraja imao je pivotmen Petar Ivanić. Sjajno je odbranio mladi Aleksa Bogunović udarac sa šest metara, a nekoliko sekundi pre kraja je levi bek Mihailo Šljukić golom doneo važna dva boda u borbi za plej-of i Evropu – 28:27.

Mučili su se crveno-beli. Vitezovi su pružili jak otpor favoritu, ali na kraju je slavio tim Marka Krvokapića i trgao se posle šokantnog poraza u prethodnom kolu protiv Dubočice u Šumicama.

Za Zvezdu je branilo najnovije pojačanje, iskusni Nemanja Marjanović, prošle sezone čuvar mreže Partizana i jedan od najzaslužnijih za osvojeni Kup Srbije kluba iz Humske pole 11 godina posta. I dalje nema u timu povređenog kapitena Draška Nenadića.

Marko Knežević sa pet golova je bio najefikasniji kod Zvezde, dok je junak pobede levi bek Šljukić dao četiri iz isto toliko pokušaja. Stoprocentan je bio i Lazar Panovski sa pozicije desnog krila, dok je Viktor Matičić dao tri. Golmani su imali skroman učinak, Bogunović pet odbrana, ali zlata vredna u finišu, dok je Marjanović zastavio dva udarca domaćinu, od toga jedan sedmerac.

Kod tima Ilije Sladića, koji je seo na klupu ove sezone umesto kormilara u protekle četiri sezone, Marka Pavlovića, najbolji je bio Marko Popović sa šest golova, dok je pivot Ivanić postigao pet, a Milan Stojanović se četiri puta upisao u strelce. Na golu je Dušan Tasić zaustavio 12 udaraca gostima iz Ljutice Bogdana.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 6. KOLO

Sreda

Dinamo Pančevo – Metaloplastika 27:24 (12:8)

Rudar Kostolac – Partizan 21:32 (12:18)

Petak

Radnički Kragujevac – Vojvodina 24:36 (13:17)

Subota

Dubočica – Vranje 27:20 (12:8)

Jugović – Kolubara 38:23 (21:9)

Ponedeljak

Obilić – Crvena zvezda 27:28 (13:14)



tagovi

RK Crvena zvezdaRK ObilićRukometna superliga

Ostale vesti


Najviše komentara