Draško Nenadić, Ratko Đurković i Uroš Kolundžić (©Starsport)
Draško Nenadić, Ratko Đurković i Uroš Kolundžić (©Starsport)

Zvezdin meč godine: Pobeda ili miriše na još jednu tmurnu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 11:50

Superliga Srbije: Crveno-beli danas (17.30, Arena Sport 6) dočekuju lidera šampionata, Metaloplastiku. Domaćin ima imperativ pobede posle debakla u večitom derbiju. Četa Vladana Matića želi da zadrži maksimalan učinak

Živnuo je srpski klupski rukomet. Vojvodina više nije dominantna kao pre, pa četiri, pet ekipa imaju šampionske ambicije. Derbi sedmog kola danas (17.30, Arena Sport 6) u Šumicama igraju Crvena zvezda i Metaloplastika.

Šapčani u ovaj meč ulaze kao blagi favoriti. Jedini su neporažen tim ove sezone, s tim da su imali lakši raspored na početku. Od ekipa koji su kandidati za plej-of samo su igrali sa Partizanom pre dve nedelje i naneli mu poraz u Beogradu.

Izabrane vesti

Vladan Matić ima sličan tim kao i prošle sezone. Umesto Save Meštera na srednjem beku je crnogorski reprezentativac Božidar Simić, dok je na pivotmenu Kosta Petrović. Bekovi Vojislav Brajović i Tunišanin Mohamed Aziz Aidi su nosice igre, uz odlična krila Marka Srdanovića i Mateju Dodića. Na golu je uvek pouzdani Darko Arsić. Šapčani u svojim vitrinama imaju Kup i Superkup Srbije, a napadaju i titulu.

20.00: (2,20) Eks (8,00) Monpelje (1,90)

Crveno-beli su u nokdaunu posle blamaže prošle subote, kada su demolirani od Partzana. Na kraju je bilo samo sedam golova razlike za tim Darija Krželja. Odnos snaga je bio takav da je realnost bila bar 10+ u korist najmlađeg tima u ligi.

Zvezda ima već dva poraza, prvi u Kragujevcu protiv Radničkog u drugom kolu. Novi neuspeh bi tim Ratka Đurkovića udaljio od borbe za četvrto mesto. Iako je tek sedmo kolo, zaostatak bi bio veliki i teško da bi crveno-beli mogli da nadoknade u nastavku sezone. Pobeda nad Dinamom iz Pančeva na premijeri nagovestila je bum, rutinski trijumfi protiv Jugovića, Rudara iz Kostolca i Šamota bili su očekivani, dok u večitom derbiju Zvezda nije ličila na sebe. Mlađani bekovi Partizana Petrić, Zečević i Kojadinović radili su šta su hteli sa odbranom crveno-belih, koja je za 30 primila 22 gola, koliko je vadila loptu iz mreže na dva prethodna susreta.

I dalje škripi u napadu. Osim Draška Nenadića i Rotema Segala nema raspoloženih bekova, dok su golmani bili slaba tačka u večitom derbiju. Prednost su dobili Dimitije Jelić i Janko Gemaljević, ali se očekuje de se na gol vrati mladi Nikola Perić koji je najviše pokazao od čuvara mreže crveno-belih u dosadašnjem toku šampionata.

Skoro pet godina Zvezda nije pobedila Šapčane. Metaloplastika je vezala osam pobeda protiv Beograđana. Prošle sezone u Šumicama, bilo je 34:28 za nekadašnjeg evropskog šampiona.

Osim prenosa na Areni Sport 6, meč možete da gledate i na youtube.com kanalu Arkus lige.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 7. KOLO

Petak

17.30: Crvena zvezda – Metaloplastika

Subota

18.00: Proleter Z. - Jugović

18.00: Topličanin – Šamot

19.00: Kikinda – Radnički K.

Utorak

18.00: Vojvodina – Rudar K.

Sreda

18.30: Obilić – Dinamo P.

19.00: Dubočica – Partizan



tagovi

RK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superligaMetaloplastikaRatko ĐurkovićDraško Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara