Saša Boškobić daje instukcije rukometašicama Crvene zvezde (©MN Press)
Saša Boškobić daje instukcije rukometašicama Crvene zvezde (©MN Press)

Zvezdin fijasko u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 19:37

Rukometašice crveno-belih doživele ubedljiv poraz od Blomberga – 24:39 (13:22) u prvom meču prvog kola kvalifikacija za EHF Ligu Evrope

Dok u muškoj konkurenciji Srbija pravi pomake kada su u pitanju međunarodna takmičenja, Vojvodina osvojila EHF kup prošle godine, ove Partizan ima velike ambicije, kod dama je i dalje mrtvo more. Naši klubovi služe u Evropi za popravljanje gol-razlike.

Crvena zvezda je prošle sezone osvojila duplu krunu, istorijske trofeje u Ljutice Bogdana, najavljivao se veliki evropski projekat, napad na Ligu šampiona, ali očigledno ništa od toga. Letos miran prelazni rok, zadržana je šampionska ekipa, ali je bilo jasno tim Saše Boškovića nema šta da traži u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posebno posle žreba u Beču koji je crveno-belima dodelio na putu do grupne faze dva nemačka tima.

Izabrane vesti

Zvezda je doživela debakla u Nemačkoj u prvom meču kvalifikacija za drugorangirano evropsko takmičenje. Blomberg je slavio sa 39:24 (22:13), pa je jasno da je revanš na Banjici naredne nedelje samo formalnost, da srpski šampion ispada već na prvom evropskom stepeniku.

Već na poluvremenu bilo je +9 za domaćina (22:13), u nastavku jači otpor crveno-belih, ali nedoviljno da se ublaži poraz. Kod srpskog šampiona, Teodora Majkić je postigla četri gola, po tri Teodora Veličković, Aleksandra Stamenić, Sara Garović i Jelena Agbaba. Golmani nisu imali svoj dan. Gordana Petković je imala tri intervencije, a Ana Kačarević jednu.

Nedelja, 18.00: (4,00) Gumersbah (8,00) Flensburg (1,35)

Nemice su do trijumfa vodile Nike Kine sa osam i Aleksija Hojf sa sedam golova, dok je golman Melani Vejt imala osam odbrana.

U najslabijem EHF kupu, Jagodina je blizu naredne runde posle pobede u petak na svom terenu protiv Hadžića sa 34:22, dok je vicešampion Željezničar iz Inđije savladao austrijskog Štokerau u gostima sa 38:27 i izvesno obezbedio narednu fazu.


tagovi

ŽRK Crvena zvezdaSaša Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara