Željko Bulatović (© MN Press)
Željko Bulatović (© MN Press)

Zvezdi se ljulja prvo mesto: Presudio joj trener koji joj je doneo tri titule

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 21:24

Radnički iz Kragujevca se revanširao lideru za poraz u prvom delu sezone – 3:1

Crvena zvezda u slobodnom padu. Još joj nije ugroženo prvo mesto, ali lider odbojkaške Superlige više ne izgleda superiorno kao u većem delu takmičenja. Najpre je u završnici prethodne kalendarske godine izgubio večiti derbi od Partizana, potom u premijernom duelu 2022. položio oružje u Subotici, da bi izgubio i od Radničkog 1:3 (20:25, 23:25, 25:22 i 24:26).

Arhitekta uspeha Radničkog je trofejni strateg Željko Bulatović. Nekadašnji trener baš crveno-belih (sa njima osvojio tri titule) koji se krajem novembra vratio u Srbiju probudio je Šumadince i u poslednjih sedam rundi ostvario čak pet pobeda.

Izabrane vesti

Ova u hali Sportskog centra „Voždovac“ na Banjici predstavljala je revanš Radničkog za poraz od Zvezde u prvom delu sezone na domaćem terenu (1:3), ali i totalnu suprotnost u odnosu na dešavanja u Kraljevu, samo tri večeri ranije. Na kraju krajeva, protiv Ribnice je Arim Hosi Tohten zabeležio tek tri poena, a na gostovanju lideru prvom favoritu za titulu čak 16. Pratili su ga Aleksa Matić i Mirko Radević sa po 14.

Za Crvenu zvezdu je Nikola Meljanac ostvario čak 23, međutim, izuzev Stefana Skakića (13) nije imao odgovarajuću podršku. U prilično izjednačenom susretu ispostavilo se da je Radnički više poena ostvario blokom (16:11), što je na kraju i segment koji je presudio.

Posledica ovog rezultata je aktivno uključivanje Ribnice u trku za šampionski naslov. Tim iz Kraljeva u ovom trenutku ima samo dva boda manje od Crvene zvezde, koju će već u petak ugostiti na svom terenu, dok je Radnički sve bliži Partizanu u borbi za četvrtu poziciju.

Sve pošto su crno-beli poraženi na gostovanju Subotici 1:3 (22:25, 30:28, 24:26 i 22:25). U pobedničkom sastavu istakli su se Nemanja Jungić i Murad Kan sa po 12 poena, dok je za Parni valjak Lazar Marinović zabeležio 14.



tagovi

OdbojkaOK Crvena ZvezdaOK RadničkiŽeljko Bulatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara