Marko Knežević (©Starsport)
Marko Knežević (©Starsport)

Zvezdi samo bod na premijeri: Knežević tragičar, Zlatanović junak

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 20:20

Crveno-beli i Vranje podelili bodove - 28:28 (14:13) u prvom meču nove sezone u Super rukometnoj ligi Srbije

Iznenađenje na startu Super rukometne lige Srbije. Crvena zvezda je uzela samo bod u Šumicama protiv Vranja - 28:28 (14:13).

Imali su domaćini šansu da stignu do pobede osam sekundi pre kraja, ali je sedmerac do tada najboljem igraču meča Marku Kneževiću odbranio veteran na golu gostiju Dejan Zlatanović.

Izabrane vesti

Vranje je u 50. minutu imalo „plus tri“ (24:21) i napad, ali je Zvezda u finišu zahvaljujući Kneževiću i Nemanji Momčiloviću vratila neizvesnost. Knežević je izjednačio na 28:28 iz penala na minut i po pre kraja. Dragoljević je izgubio loptu za Vranjance. Posle faula nad Ivanom Horvatom, crveno-beli su imali najstrožu kaznu, ali 45-godišnji čuvar mreže je pokazao da su godine kao vino za golmane.

Zlatanović je proglašen za igrača utakmice. Imao je 14 odbrana, od toga čak tri sedmerca. Najefikasniji kod Vranja bio je levoruki Bogdan Utvić sa osam golova, bez promašaja, od toga četiri sedmerca. Zlatko Dragoljević je dao sedam, a robusni pivotmen Vladimir Jevtić šest pogodaka.

U bledoj Zvezdi, Marko Knežević je postigao osam golova, od toga tri sa linije sedam metara. Miloš Bujišić, Ivan Horvat i Nemanja Momčilović su se po četiri puta upisali u listu strelaca. Aleksa Bogunović je sakupio šest odbrana kod domaćina.

Zvezda je opet traljavo počela kao prošle sezone, a narednog vikenda je čeka večiti derbi protiv Partizana na Banjici.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 1. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Vranje 28:28 (14:13)

Subota

18.00: Obilić – Dinamo Pančevo

19.00: Kolubara – Metaloplastika

Nedelja

18.00: Radnički Kragujevac – Dubočica

19.00: Jugović – Rudar Kostolac

Sreda

18.00: Vojvodina - Partizan



tagovi

RK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara